pinterest
Colours of England

Colours of England

Na lang wachten wordt Little Greene’s vernieuwde en nieuw vormgegeven kleurenkaart onthuld! Het aangepaste kleurenpalet van de nieuwe ‘Colours of England’ kleurenkaart is behoorlijk uitgebreid. De kaart bestaat uit 184 tinten: 170 afzonderlijke kleuren, waarvan er 14 worden herhaald in verschillende tinten binnen de ‘Colour Scales’.

De kaart is een verzameling van meer dan 300 jaar historisch interieurontwerp en beschikt over vele authentieke tinten uit de 18de, 19de en 20ste eeuw. Deze tinten worden aangeduid met rode iconen, die het tijdperk van hun herkomst aangeven. Deze archiefkleuren bevinden zich harmonieus tussen de hedendaagse tinten, ontworpen om aan de wensen van de 21ste eeuw te voldoen. Als gevolg hiervan toont de kaart respect voor historische architectuur, maar is tegelijkertijd ook volledig in lijn met het moderne tijdperk en de hedendaagse interieuresthetiek.

Tijdloze kleuren volgens laatste trends

FotoColours of England

Het kleurenaanbod is zorgvuldig afgestemd op huidige trends, zonder afbreuk te doen aan de integriteit van Little Greene’s karakteristieke kleurenpalet. Ruth Mottershead, Marketing Directeur, verwoordt het als volgt: “Overtuigende kleuren staan centraal bij Little Greene en de geactualiseerde kleurenkaart versterkt dit!

De ‘Colours of England’ kaart is ontworpen om te voldoen aan de groeiende vraag naar tijdloze kleuren. Kleuren, die je zowel gemakkelijk kiest, als plezierig omringen. De ‘Colour Scales’, welke bestaan uit diverse tinten neutrale kleuren, hebben een vergroot aanbod in de nieuwe kleurenkaart.”

Nieuwe kleuren

FotoColours of England

De 2017 kleurenkaart bevat 7 nieuwe kleuren, waarvan 6 uit het Little Greene archief (‘Mid Azure Green’, ‘Grey Stone’, ‘Pale Lupin’, ‘Middle Buff’, ‘Light Gold’ en ‘Pleat’) en 1 gloednieuwe autonome kleur, genaamd ‘Mortlake Yellow’, in één van de meest on-trend tonen van dit jaar.

Wij zijn ervan overtuigd dat 'grey' een blijvende kleur is

Daarnaast zijn 22 belangrijke kleuren gehandhaafd uit de Little Greene kleurencollecties ‘Pink‘ en ’Blue’. Twee nieuwe families van geschakeerde kleuren, ‘Aquamarine’ en ‘Dorchester Pink’, vullen het ‘Colour Scales’ kleurenpalet aan. Ruth Mottershead gaat verder: “De neutrale trend verschuift van roomkleurig en beige richting grijstinten. Om die reden hebben wij de immer populaire ’Grey’ kleurenkaart behouden, als aanvulling op de nieuwe kaart. Dit maakt het mogelijk een totaal spectrum van grijstinten aan te bieden voor alle toepassingen. Wij zijn ervan overtuigd, dat ’Grey’ een blijvende kleur is, vanwege de universele aantrekkingskracht en de zeer bruikbare tinten.”

Gebruiksvriendelijke kleurenkaart

FotoColours of England

De nieuwe, gebruiksvriendelijke kleurenkaart is subtiel verdeeld in twee delen. Een gedeelte met meer gedempte tinten en een gedeelte met sterkere accentkleuren. Tijdens het gebruik van deze veelzijdige kleurenkaart is de kaart te vouwen, waardoor de kleurenchips op de gewenste achtergrond te bekijken zijn. De gebruiksvriendelijkheid van de kleurenkaart komt namelijk mede door deze unieke, ’losse’ kleurenchips. Zij maken het gemakkelijker de juiste verfkleur te selecteren. Door de achterkant gedeeltelijk weg te vouwen, is het mogelijk om de kleur direct op of naast een andere tint, afwerking in het huis of moodboard te plaatsen. 

Ongeacht of het nu om verf, behang, stof, hout, tegels of steen gaat. De kleurenchips op de kleurenkaart zijn geverfd met de Little Greene Absolute Matt Emulsion verfkwaliteit. Hierdoor zijn de kleurenchips nauwkeurige weergaven van zowel de kleur als de uiterst matte, krijtachtige afwerking waarvoor Little Greene over de hele wereld geliefd is.

Visualiseren

FotoColours of England

Maar al te vaak lijkt een tint lichter of donkerder op een kleurenkaart dan wanneer deze wordt geschilderd op een groter oppervlak, zoals een muur. Dit gaf Little Greene de aanleiding om nog een andere subtiele, maar significante verbetering te maken. De nieuwe kleurenkaart heeft een donkerdere achtergrond die, in combinatie met de ingenieuze kleurenchips, het nog eenvoudiger maakt om kleuren te visualiseren.

Door de nieuwe lay-out is het maken van een keuze tussen vergelijkbare lichte tinten, zoals ‘Shirting’ en ‘Loft White’, makkelijker geworden.

Prachtige afwerking

FotoColours of England

In overeenstemming met Little Greene’s kwaliteitsborging zijn alle tinten op de ‘Colours of England’ kleurenkaart verkrijgbaar in de volledige reeks verfkwaliteiten: traditioneel en modern, interieur en exterieur.

In 2017 introduceert Little Greene ook een nieuwe verfkwaliteit, de Flat Oil Eggshell. Met slechts 10% glansniveau is deze oliegedragen verf iets matter dan een gewone Eggshell, waardoor deze perfect gecombineerd kan worden met Little Greene’s gerenommeerde matte emulsieverven. Flat Oil Eggshell is een duurzame en uiterst verfijnde keuze voor interieurhoutwerk en heeft uitstekende applicatie-eigenschappen, waardoor het nog makkelijker is om een prachtige, kleurrijke en duurzame afwerking te realiseren.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen