pinterest
Creëer een oase van rust in je slaapkamer

Creëer een oase van rust in je slaapkamer

Slapen is belangrijk voor onze gezondheid. Door goed en diep te slapen, verkwikken we niet alleen ons lichaam, maar geven we onze geest ook de kans om de gebeurtenissen van de dag te verwerken. Zonder slaap functioneren we niet goed, met als gevolg een ongemakkelijk gevoel of zelfs fouten en ongelukken. 

Om goed te kunnen slapen, moet je een goede plaats hebben om te slapen. Een goed bed en frisse lakens helpen, maar ook de slaapkamer zelf moet aan wat voorwaarden voldoen om rustig te kunnen slapen. En dat gaat om meer dan enkel goed verluchten en verduisteren. 

Te veel prikkels

Onze hersenen reageren op prikkels. Doorheen de dag krijgen we ontzettend veel prikkels te verwerken. Ons gezin, ons werk, het nieuws… het zijn allemaal prikkels die op je afkomen en die je maar moet zien te verwerken. 

Maar ook felle kleuren, harde geluiden en algemene drukte vormen prikkels voor de hersenen. Het is dus niet vreemd dat je je ’s avonds overweldigd en moe voelt en het is daarom helemaal niet vreemd dat een drukke slaapkamer jouw slaap niet ten goede komt. 

Minimalisme is belangrijk

Bij het inrichten van een slaapkamer, hou je je best aan een zekere soberheid. Minimalisme helpt de rust van de ruimte te bewaren en helpt jou om rustig te worden en gemakkelijk in slaap te vallen. Kies dus enkel voor het broodnodige comfort en kleed de ruimte verder minimaal in. 

Kies voor jouw slaapkamer lichte, blauwe kleuren, want dat zijn kleuren waar je rustig van wordt. Trek die kleur door in je beddengoed en in een lichte decoratie. Denk aan fotokaders met rustgevende foto’s, een set kaarsen met heerlijke geuren of zachte sierkussens van bijvoorbeeld hk living.

Vergeet de gezelligheid niet

Natuurlijk mag je je slaapkamer ook wat gezellig maken. Met een extra zachte plaid op je bed of een kamerplant in de kast. Ben je gevoelig voor geuren, dan kan een rustgevende geurkaars zoals die van Baobab collection ook wonderen verrichten voor jouw nachtrust. 

Het gaat ‘m er vooral om dat je je slaapkamer niet volstouwt met spullen die er niet horen. Een wasmand vol ongestreken was, rondslingerende koffers of zelfs oud speelgoed van de kinderen naast je bed zijn niet bepaald bevorderlijk voor de nachtrust. Integendeel. Zwerfspullen horen niet thuis in je slaapkamer. 

Rustig slapen begint bij het creëren van een rustige slaapomgeving, in een slaapkamer waar je je echt op je gemak voelt.

FotoCreëer een oase van rust in je slaapkamer

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen