pinterest
Blikvanger in het interieur: 5 x top design deurklinken

Blikvanger in het interieur: 5 x top design deurklinken

Deurklinken zijn alledaagse voorwerpen, die we dagelijks tientallen keren gebruiken en goed moeten functioneren. Bovendien zijn ze ongemerkt altijd in het zicht en daarom een kleine, maar belangrijke eyecatcher in het interieur. De moderne design collectie deurklinken van Dauby omvat unieke ontwerpen van hedendaagse topdesigners. Echte blikvangers in een strak en hedendaags interieur met de handtekening van onder andere Philippe Starck. UW Woonmagazine zet een paar juweeltjes voor je op een rij.

1. Deurklink van de wereldberoemde Philippe Starck

Stoelen, citroenpersen, wc-borstels, tuinkabouters, … Je kunt het zo gek niet bedenken, of Philippe Starck heeft het ooit wel in een gloednieuw designjasje gestoken. Omdat hij zo veel ‘re-designs’ van alledaagse gebruiksvoorwerpen op zijn palmares heeft staan, is Starck op dit moment misschien wel de bekendste hedendaagse ontwerper ter wereld. De ontwerpen van Philippe Starck staan bekend om hun opvallende namen, onvoorspelbare lijnen en bovenal: hun sensuele vormen. Is er te midden van al die sensualiteit ook plaats voor deurklinken en deurknoppen? Uiteraard!

FotoBlikvanger in het interieur: 5 x top design deurklinken
Wat zou er zich achter die deur bevinden? Met zijn sierlijke, lichtjes gebogen lijn zorgt deurklink Apriti van Philippe Starck alvast voor een vleugje mysterie in huis. Verkrijgbaar in blinkend chroom, mat chroom, zilver, wit en zwart. Lees meer

2. Buitengewoon ontwerp van Dirk Ploos van Amstel

De naam van deze Nederlandse designer is al even ongewoon als zijn klanten ‘ongehoorzaam’ zijn; een cruciaal begrip voor Dirk Ploos van Amstel. Hij beseft namelijk maar al te goed dat eender welk ontwerp ten prooi valt aan appropriation. Dat komt erop neer dat de eindgebruiker het ontwerp zich sowieso toe-eigent. Gevolg? Het uitgangspunt voor alle ontwerpen van Ploos van Amstel zijn de gebruiker en de manier waarop die het product hanteert. Een bijzondere designer van het projectenbureau ‘Nieuwe Dingen Doen’.

FotoBlikvanger in het interieur: 5 x top design deurklinken

Typisch is dat Ploos van Amstel de constructie in deze designs niet verbergt, maar er juist de aandacht op vestigt. Neem nu de deurklink Shut the Door, Have a Seat. Die haalt het mechaniekje dat normaal in de deur zit naar buiten en versmelt het harmonieus met de klink zelf. Een welkom contrast met de traditionele designstijl die de constructie van voorwerpen net achter een strakke vormgeving verstopt. Zijn klinken zijn verkrijgbaar in zwart, wit en rood, en passen daardoor in elk interieur.

3. Italiaans design deurbeslag

Dat de Italiaanse Brian Sironi een getalenteerde industrieel designer is, bewijzen de vele prijzen die hij al in de wacht sleepte tijdens zijn carrière. Zijn doel? Producten ontwerpen die het leven van de gebruiker gemakkelijker maken én mooi ogen. Bij zijn ontwerpen staan de gebruiker, het object, de vorm en functionaliteit dan ook altijd centraal. Als veelzijdig designer ontwerpt hij niet alleen stoelen, meubelen, decoratie, maar ook bij deurbeslag laat hij zijn creativiteit de vrije loop. Zo ontwerpt hij stijlvolle deurklinken voor het Italiaanse bedrijf Frascio.

FotoBlikvanger in het interieur: 5 x top design deurklinken

De modellen Blade (hierboven afgebeeld), Eidos en Tuke dragen het signatuur van ontwerper Brian Sironi. Het zijn klinken die worden gekenmerkt door pure vormgeving en eenvoudige lijnen. Lees meer

4. Originele deurklink

Naast de modellen in mat chroom, blinkend chroom en inox zijn er onlangs een hele reeks aan nieuwe originele uitvoeringen van deze deurklinken geïntroduceerd...

FotoBlikvanger in het interieur: 5 x top design deurklinken

Zoals deze Blade en Eidos deurklinken in leer! Ook verkrijgbaar in Red Copper of mat zwart en wit. Evenveel kleuren als dat er smaken zijn. Als dat geen eyecatcher is!

5. Deurklink met industrieel design

Het Italiaanse bedrijf Frascio is gespecialiseerd in accessoires voor ramen en deuren en produceert elegante deurklinken van verschillende designers, zoals de Toscaanse designer Giacomo Giustizieri. Zijn diploma’s ‘industrieel ingenieur’ en ‘industrieel design’ geven hem een uitgebreide technische kennis. Die achtergrond gebruikt hij dagelijks, want hij staat in voor de ontwikkeling en productie van industriële producten en meubelen. Twee van zijn nieuwste ontwerpen zijn de moderne klinken Rake en Join, een verbinding van technische met eenvoudige en lineaire vormen.     

FotoBlikvanger in het interieur: 5 x top design deurklinken

Join is ontstaan uit geometrische vormen en volumes, zoals de kruising van het metalen lichaam en de gekleurde handgreep. Deze minimalistische klink is eenvoudig maar elegant. Lees meer

FotoBlikvanger in het interieur: 5 x top design deurklinken

Het handvat is beschikbaar in verschillende materialen en kleuren: van transparant en fluo, tot zwart.

Bekijk hier meer voorbeelden van deurgrepen, raambeslag en meubelbeslag passend bij verschillende woonstijlen en vraag vrijblijvend informatie aan.

Dauby

Uniek en handgemaakt deur-, raam- en meubelbeslag

Informatie aanvragen bij Dauby

Hoe wilt u de informatie ontvangen?

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten
Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner
Uw-Woonmagazine Shop
Bekijk alle aanbiedingen

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen