pinterest
De badkamer inrichten: 7 handige tips

De badkamer inrichten: 7 handige tips

Het inrichten van de badkamer lijkt misschien makkelijk, maar is vaak toch een hele klus. Het vergt namelijk heel wat puzzelwerk, omdat er rekening moet worden gehouden met de grootte van de ruimte en elementen als afvoerbuizen en waterleidingen. Hulp nodig? Wij geven een aantal handige tips voor het inrichten van de badkamer!

#1 Bepaal wat voor meubels je wilt

Maak keuzes als het gaat over hoe je de badkamer wilt inrichten. Over het algemeen geldt natuurlijk: hoe groter de badkamer, hoe meer je hier in kwijt kunt en hoe makkelijker de badkamer is in te richten. Bij een wat kleinere ruimte zul je toch keuzes moeten maken. Wil je echt dat whirlpool bad, maar is de ruimte eigenlijk te klein? Kijk dan of je eventueel voor een douche bad combinatie kunt gaan. 

#2 Bedenk de stijl van de badkamer

Voordat je de badkamer gaat inrichten, is het belangrijk om te bepalen in welke stijl je de badkamer wilt gaan inrichten. Je kunt verschillende stijlen combineren, maar voor een rustige badkamer is één stijl de beste optie. De meeste mensen gaan voor modern, maar je kunt ook kiezen voor bijvoorbeeld klassiek of industrieel. 

#3 Gebruik neutrale kleuren

De kleur in de badkamer doet veel voor de uitstraling van de ruimte en hoe groot de ruimte oogt. Heb je een kleine badkamer? Ga dan voor lichte kleuren, omdat deze ervoor zorgen dat de badkamer groter lijkt. Ook zijn lichte, neutrale kleuren tijdloos waardoor je er waarschijnlijk niet snel op uitgekeken raakt. 

#4 Zorg voor genoeg verlichting

Vergeet bij het inrichten van de badkamer niet om een plan voor de verlichting te maken. Verlichting zorgt namelijk voor meer sfeer in een ruimte, ook in de badkamer. Denk voor de badkamer niet alleen aan praktische verlichting, maar ook aan sfeerverlichting. Heb je een badkamer met raam? Maak daar gebruik van! 

#5 Ga voor een glazen douche voor meer ruimtelijkheid

Een andere manier om ervoor te zorgen dat de badkamer groter oogt, is door veel gebruik te maken van glas. Doordat glas transparant is, blijf je nog de gehele ruimte zien. Een scheidingswand van bijvoorbeeld steen zorgt er daarentegen juist voor dat de badkamer een stuk kleiner lijkt. Ga daarom voor een glazen douchewand om de ruimte ‘groter’ te maken! 

#6 Berg je spullen slim op

Bij een badkamer komen ook spullen als handdoeken en verzorgingsproducten kijken. Zorg voor kasten of planken aan de muur om deze spullen mooi in op te kunnen bergen. Zo ziet de badkamer er altijd opgeruimd en rustig uit. 

#7 Kies voor zwevende meubels

Badkamermeubels zien er niet alleen mooi uit, maar zijn ook nog eens praktisch doordat je er spullen in op kunt bergen. Kies voor de badkamer voor zwevende meubels. Doordat deze los staan van de vloer, nemen deze meubels optisch minder ruimte in. 

Meer badkamerinspiratie

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen