pinterest
De buitendeur is bepalend voor de uitstraling van je woning

De buitendeur is bepalend voor de uitstraling van je woning

Het eerste waar je aandacht naartoe gaat wanneer je bij een huis aankomt is de voordeur en niet de stenen in de gevel of de kozijnen van de ramen. Kom je bij de achterkant van een huis dan valt als eerste de achterdeur op. Deze deuren bepalen de uitstraling, vormen het karakter van het huis, nog voordat je binnen geweest bent. Niet verwonderlijk dus dat je, wanneer je het huis wilt aanpassen, bijna als eerste de buitendeur gaat vervangen. Niet omdat deze slecht is, maar omdat je er zo voor zorgt dat het jouw eigen huis wordt.

Verschillende buitendeuren

Eigenlijk kun je zeggen dat alle deuren die buiten uitkomen buitendeuren zijn. Dan heb je het dus niet alleen over voor- en achterdeuren, maar ook over terras- en balkondeuren, garagedeuren en schuurdeuren. Om het huis een specifiek karakter te geven worden meestal alle buitendeuren in dezelfde stijl toegepast. Op die manier ontstaat een eenheid in de uitstraling en onderstreep je de sfeer die je naar buiten toe wilt uitdragen. Op alle buitendeuren zijn dezelfde stijlen van toepassing, van landelijke, jaren dertig en klassieke tot een moderne of tijdloze stijl. Combineer je de verschillende buitendeuren in eenzelfde stijl dan heb je een krachtige uitstraling van het huis.

Tips voor de aankoop van buitendeuren

Om een goede keus te maken is het verstandig jezelf af te vragen of je een massieve deur wilt of eigenlijk liever wat licht in huis prefereert. Kies je een deur met glas dan krijg je meer licht in huis. Door het gebruik van melkglas kun je het voordeel van licht met privacy te combineren. Omdat deuren een verbinding met buiten vormen is het belangrijk goed naar de isolatiemogelijkheden te kijken. Controleer of de glasisolatie die jij wilt ook mogelijk is in de door jou gekozen deur. Misschien gaat je voorkeur uit naar een mooie massieve hardhouten deur. Dit type buitendeuren heeft een tijdloze uitstraling en past bij zo ongeveer elk soort huis. Door het toepassen van deze tijdloze stijl krijgt het huis zelf meer aandacht. De kleur verf of beits bepaalt dan het karakter van de deur. Er is vaak veel meer mogelijk dan je denkt.

Inbraakpreventie

Iets wat zeker niet vergeten mag worden is de inbraakpreventie, het gaat tenslotte om buitendeuren. Goed hang- en sluitwerk is erg belangrijk. Niet alleen verleng je hiermee de levensduur van de deur. Wanneer de scharnieren en sloten soepel lopen ontstaan geen gevaarlijke situaties omdat een deur niet goed zou sluiten. Een goede buitendeur zorgt voor een veilig gevoel.

Deurbeslag voor sloten, deurkrukken en -grepen voegen iets extra's toe aan de uitstraling van een buitendeur. De strengheid van een moderne deur kan verzacht worden door een goed gekozen deurbeslag of de klassieke stijl wordt een beetje doorbroken door een tijdloze deurkruk. Op deze manier versterk je of neutraliseer je de sfeer die de deur met zich meeneemt.

De buitendeur geeft karakter

De stijl van de buitendeur bepaalt welk karakter je het huis wilt meegeven. Door materiaalkeuze, kleur en accessoires zet je die verder naar je eigen hand. Dit maakt het kiezen van een goede buitendeur ook zo belangrijk want jouw smaak vult het karakter van het huis verder aan.

FotoDe buitendeur is bepalend voor de uitstraling van je woning

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen