pinterest
De emotie van geur in huis

De emotie van geur in huis

Het reukvermogen hangt samen met onze gevoelens en ons emotionele geheugen. In feite nemen geuren ons mee terug naar het verleden, naar gelukkige of ongelukkige gebeurtenissen. Sinds het begin der tijden hebben mensen geuren in hun leven gehad.

Aromachology is de wetenschap die de psychologische effecten van geurstoffen bestudeert, hun gedragskwaliteiten en hun emotionele kwaliteiten. Deze sterke relatie tussen geur en menselijk gedrag wordt verklaard door de directe verbinding tussen het deel van de hersenen dat verantwoordelijk is voor emoties en het deel dat verantwoordelijk is voor de herinnering van het reukzintuig. Geurtjes kunnen ons daarom laten reizen in de tijd, om begraven herinneringen opnieuw te beleven en ze hebben een uniek vermogen om emotionele reacties op te roepen.

Ontspanning, energie en geluk

FotoDe emotie van geur in huis

MAISON BERGER PARIS heeft deze AROMA-collectie ontwikkeld. Er zijn drie geuren die beantwoorden aan de volgende emotionele vereisten: ontspanning, energie en geluk. Er zijn essentiële oliën toegevoegd om een de geur te versterken. Deze parfum composities bestaan uit essentiële oliën waarvan de weldadige aromachologische eigenschappen erkend zijn. Zij versterken de drie weldadige eigenschappen die de Aroma collectie op emoties heeft: ontspanning, energie en vreugde. Deze geheel nieuwe parfum creaties hebben zo, op eengeheel natuurlijke wijze, een positieve invloed op ons humeur en onze emoties.

Essentiële olie

FotoDe emotie van geur in huis

De ENERGY Zestes Toniques-geur bestaat bijvoorbeeld uit een assortiment citrusvruchten, die energiek zijn met verkwikkende elementen waaraan is essentiële olie van grapefruit is toegevoegd om deze effecten te stimuleren. HAPPY is een frisse aqua geur die voor een levendige en prettig sfeer zorgt. Frisse elementen van groene appel, perzik, lelietjes van dalen, kokos en amber. RELAX, een geur met oriëntaalse invloeden. De geur zorgt voor een ontspannen sfeer. En bevat onderdelen van onder andere patchouli, steranijs, bergamot, jasmijn, roos violet, oak mos vanille en tonka bean.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen