pinterest
De geheimen van een interieurstylist

De geheimen van een interieurstylist

De inrichting van je huis zegt wie jij bent. Als je een professionele interieurstylist inhuurt, zal deze vragen waar jij voor staat. Wat je belangrijk vindt in het leven, welke reizen je hebt gemaakt en wat je verwacht van de ruimte die je wilt herinrichten. Maar met onderstaande tips kun jij zelf ook een heel eind komen!

Laat je inspireren

FotoDe geheimen van een interieurstylist

Niets is fijner dan op de bank met een stapel woonbladen of je tablet op schoot zoek naar mooie interieurplaatjes op Pinterest bijvoorbeeld. Je wordt verrast door de vele mogelijkheden die anderen al voor je creëerden. Je kijkt binnen in huizen waar je anders geen weet van hebt, interieurs van over de hele wereld, verzamel je nu op jouw eigen moodboard. Zo raak je geïnspireerd en uiteindelijk geef je er je eigen draai aan. 

Zorg voor je basis 

FotoDe geheimen van een interieurstylist

Nu je een moodboard hebt gemaakt, kun je beginnen met de basis. Daaronder vallen de 'grote' items, zoals vloeren, wanden en plafond. Denk hierbij aan het materiaal en kleurgebruik. Een basis is voor iedereen verschillend. Bekijk goed de plaatjes die je hebt geselecteerd ter inspiratie en zie hoe daar met de basis is omgegaan. Een licht plafond en lichte wanden geven ruimte. Een houten vloer zorgt voor warmte, terwijl tegels voor een koelere uitstraling zorgen.

FotoDe geheimen van een interieurstylist

 Verlichting! 

FotoDe geheimen van een interieurstylist

Verlichting is belangrijk. Eigenlijk valt het onder de basis, maar krijgt een eigen plek, omdat verlichting de sfeer kan maken én breken. Dit mag nooit een sluitpost van je inrichting of renovatie zijn. Goede verlichting brengt sfeer én licht in huis. Vooral dat laatste is belangrijk. Als je een basisverlichting hebt, kun je sfeer aanbrengen met kleinere lampen die minder licht geven, maar wel voor gezelligheid zorgen. Een donker huis is niet per definitie een sfeervol huis. 

FotoDe geheimen van een interieurstylist

Combineer verschillende materialen

FotoDe geheimen van een interieurstylist

Om de juiste balans te creëeren, ga je op zoek naar tegenstellingen. Dus hard en zacht, klassiek en modern, sereen en uitbundig. Maar let op, blijf wel bij jezelf. Het is jouw interieur, jouw smaak en jij moet erin leven. Zo passen beton en staal perfect bij hout. Maar ook natuursteen en hout gaan prima samen, mooi gecombineerd met een fauteuils met zachte uitstraling....

FotoDe geheimen van een interieurstylist
... zoals deze Swoon Love Seat. Door de luchtige vorm en de puntige hoekjes van de kussens doet de Swoon denken aan een hoofdkussen. Dit is ook precies waar ontwerper Ivo van den Berg door werd geïnspireerd, een heerlijk hoofdkussen voor het hele lichaam. Het contrast tussen de stoere houten poten en de fluffy kussens maakt de Swoon een uitnodigende stoel om lekker in weg te kruipen. Via label.nl

FotoDe geheimen van een interieurstylist 

Accessoires maken het af

FotoDe geheimen van een interieurstylist 

Accessoires kunnen heel breed zijn wat betreft de invulling ervan. Denk aan schilderijen en een open haard tot een mooi kleed en meegebrachte souveniers van reizen. Maar ook gordijnen, houtblokken (kan heel goed als sfeerverhoger naast een gaskachel gelegd worden) en vazen. Accessoires zeggen veel over je persoonlijkheid, juist omdat je het interieur afmaakt met persoonlijke eigendommen, knusse hoekjes met foto's en bijvoorbeeld beeldjes die voor jou belangrijk zijn.  

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen