pinterest
De haarden en kachels van 2019

De haarden en kachels van 2019

Haarden en kachels geven vaak de sfeer die je zoekt in huis. Maar de regels worden elk jaar verder aangepast en ook aangescherpt. Zo is een open haard bijna niet meer wenselijk en wordt gas vanuit de politiek ontmoedigd. Gelukkig blijven er steeds nieuwe haarden en kachels op de markt komen die vanwege hun innoverende technieken met de tijd mee gaan, want deze warmtebronnen blijven ontzettend populair.

Sfeervolle roomdivider

FotoDe haarden en kachels van 2019

De nieuwe driezijdige design-houthaard van Kalfire versterkt de sfeer in de woonkamer nog extra. De W53/50R is een gesloten roomdivider en volledig frameloos, waardoor je van alle kanten een vrij en veilig zicht op het knisperende haardvuur hebt. Een innovatief ontwerp, zodat de haard nóg meer het gezellige, warme en centrale punt in huis is. Bij de nieuwe W53/50R roomdivider staat de W voor Wood, 53 voor de diepte, 50 voor de hoogte en de R voor Roomdivider. De haard heeft een unieke vorm met diepe zijdes. Het voordeel van een haard als roomdivider is dat je gemakkelijk grote(re) ruimtes kunt indelen en je kunt genieten van de haard vanuit alle mogelijke hoeken.

Duurzame energie

FotoDe haarden en kachels van 2019

Duurzaam verwarmen met een pelletkachel is milieubewust en goed voor je portemonnee. Pelletkachels hebben de sfeer en looks van een houtkachel, maar branden op houtpellets van samengeperst houtafval. Daardoor hebben ze het gebruiksgemak van een gashaard met afstandsbediening. Deze kachels zijn heel energiezuinig en dat is één van de redenen dat je op veel pellet kachels subsidie kan krijgen; minimaal €500,- Dat is toch zeker de moeite waard!Met deze subsidie ‘duurzame energie’ wordt door de overheid duurzame energie gepromoot, vooral om de CO2 uitstoot te verminderen. Deze subsidie loopt tot eind 2020, maar jaarlijks is er tot 70 miljoen beschikbaar. De subsidie geldt voor particulieren èn bedrijven in Nederland.

Schone verbranding

FotoDe haarden en kachels van 2019

De nieuwste houtkachel van Brunner, de IRON DOG 7 is een geavanceerde viervoeter. De kachel van robuust gietijzer heeft een groot panoramische ruit en is zo mooi gemaakt dat hij niet alleen één winter, maar een heel leven lang verwarmt. De verbrandingskamer van de IRON DOG 7 is nieuw. Uiteraard is deze kachel net als zijn broers en zussen vervaardigd uit hoogwaardig gietijzer, maar de verbrandingskamer van de IRON DOG 7 is van speciaal ontwikkeld ‘vuurbeton’. De rookgassen worden aan de achterkant in de kachel nog eens omgeleid voordat deze de schoorsteen verlaten. Dit zorgt voor een hoge temperatuur in de verbrandingskamer voor een schonere verbranding en een lage schoorsteentemperatuur voor een nog hoger rendement van maar liefst 86%.

Elektrische vrijstaande kachels

FotoDe haarden en kachels van 2019

Wil je de sfeer van een haard of houtkachel, maar heb je niet de mogelijkheid om gebruik te maken van een schoorsteen of rookkanaal? Dan kan je nog steeds genieten van het betoverende effect van vuur in je interieur met de nieuwste elektrische haarden en kachels. Op de foto de Gazco Vogue Midi met houtblokken. De kachel is een stijlvolle combinatie van klassiek en modern, dankzij Gazco’s ChromaLight LED systeem; de aparte verlichtingseffecten voor de vlammen en voor het branderbed geeft altijd de sfeer aan het interieur die jij wenst.

Kijk voor meer informatie over haarden en kachels op UW-haard.nl

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen