pinterest
De textieltrends van 2017

De textieltrends van 2017

Jacqueline van Gogh is de expert op het gebied van interieur stoffering bij Co van der Horst. Ze koopt in op de stoffenbeurzen van Londen, Milaan en Parijs en laat zich tegelijkertijd inspireren door de grote shows. De link met fashion en de hang naar ingetogen luxe speelt een grote rol voor interieur. “Wat het interieuradvies van Co van der Horst onderscheidend maakt, is dat elk advies of ontwerp uniek is. We voeren een grote collectie stoffen, waarmee we samen met de klant unieke keuzes kunnen maken. Geen standaard gordijnen of stoelstoffering dus, dat vind ik belangrijk.”

Elegantie

FotoDe textieltrends van 2017

“De stoffen zitten weer in de lift, er is nu behoefte aan zachtere en meer soepele materialen zoals zijde en wol. Stug is in de ban. De hang naar luxe blijkt met name uit het raf nement en de elegantie van de gordijnen en de specifeke toepassing voor het interieurbeeld.”

Ambacht

“De waarde van custom made, kwaliteitsstoffen wordt zeker weer gezien. In unieke stoffen en bijzondere fabricage en signatuur. Maar ook in de afwerking voor thuis. Het ambacht van het maken van de stof, de interieurstoffering en de uitvoering gaan hand in hand.”

Fashion

FotoDe textieltrends van 2017

“De toonaangevende fashion- en interieursegmenten komen steeds vaker samen. Daardoor komen er vaker nieuwe collecties uit en kleden kleuren en dessins het interieur aan. Met meer statement aan de hand van een persoonlijke woonstijl. Een mooi voorbeeld is de stoffencollectie van Hermès die wij mogen voeren.”

Techniek

“Het gevoel van luxe komt naar voren aan de hand van onzichtbare home-domotica mogelijkheden. Geen roedes, geen koorden - maar alles touchscreen of automatisch via persoonlijke instellingen of sensoren.”

Zomer en winter

FotoDe textieltrends van 2017

“In de highend stoffering zien we niet alleen modetrends ademen, maar komen ook de seizoenen in zwang. Transparanten voor de zomer, zwaardere stoffen zoals velours en zijde in de winter. Zo wisselt de stoffering, ieder half jaar een interieuraankleding passend bij de tijd van het jaar, aangevuld met accessoires, foulards en design items. De stoffen worden gereinigd en opgeslagen voor het volgende seizoen.”

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen