pinterest
De vier beste isolatietechnieken in 2020

De vier beste isolatietechnieken in 2020

Een goed geïsoleerde woning is energiezuinig. Dat scheelt voor de woningbezitter in de portemonnee en levert bovendien winst op voor het milieu. Het is dus verstandig om je te verdiepen in de verschillende mogelijkheden om een woning te isoleren. Hieronder staan de vier beste isolatietechnieken van dit moment kort beschreven. Niet elke methode is voor ieder type woning geschikt. Bepaal zelf welke optie voor jouw situatie het meest effectief zal zijn.

Spouwmuur

Een veelgebruikte methode om de spouwmuur van een woning te isoleren is er EPS-parels in te plaatsen. EPS staat voor geëxpandeerd polystyreen, maar in de volksmond wordt het doorgaans piepschuim genoemd. Door polystyreenkorrels te verhitten, zetten ze uit en plakken ze aan elkaar. Zo kunnen EPS-platen worden gemaakt die veel lucht bevatten. De isolerende eigenschappen van deze platen zijn groot. Ga je na toepassing ervan de kosten voor energie vergelijken, dan zul je zien dat je er aanmerkelijk door bespaart.

Vloer

De vloer van de woning komt het meest in aanraking met de kou die in de grond zit. Als de vloer niet goed geïsoleerd is, zul je dus meer moeten stoken om de boel warm te krijgen. Met goede vloerisolatie breng je een buffer aan tussen de koude grond en je woning. Het beste doe je dat vanaf de onderzijde, bijvoorbeeld via de kruipruimte. De beste methode hiervoor is momenteel het plaatsen van platen polyisocyanuraat, ook wel PIR genoemd. Dit kunststofschuim is een variant op het al langere tijd bekende PUR-schuim en heeft uitstekende isolerende eigenschappen.

Dak

Voor het isoleren van het dak bestaan diverse mogelijkheden. In het kader van natuur en milieu wordt tegenwoordig vaak gekozen voor het plaatsen van sedum op het dak. Deze plantjes zorgen er niet alleen voor dat de warmte vanuit de woning minder gemakkelijk kan ontsnappen, ze dragen ook nog eens bij aan de biodiversiteit in de wijk, omdat ze bepaalde insecten aantrekken en daarmee weer interessant worden voor vogels.

Beglazing

Dubbel glas is allang niet meer voldoende. Tegenwoordig gaan we voor HR-glas en dan nog het liefst de HR+++-variant. Hiermee beperk je het warmteverlies via de ramen tot een absoluut minimum. Dat is belangrijk, omdat juist via de ramen heel wat warmte verloren gaat. Je kunt dan wel de goedkoopste energieleverancier hebben, als je niets doet aan het warmteverlies, stook je alsnog teveel en ben je in feite een dief van je eigen portemonnee.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen