pinterest
De vintage Berber kleden van Rozenkelim

De vintage Berber kleden van Rozenkelim

De dagen worden steeds korter en de avonden worden steeds kouder, de houtkachel kan al lekker aan. De winter is echt begonnen, maar wees niet getreurd. Het winterseizoen brengt leuke ideeën op interieur gebied! Wat de winter zo gezellig maakt, is dat de gordijnen extra vroeg dicht gaan en de kaarsjes lekker aangestoken worden. Hier mag een warm en sfeervol Marokkaans Berber vloerkleed natuurlijk niet bij ontbreken!

Geschiedenis van de Berber kleden

De geschiedenis van de tapijten productie in Marokko brengt ons terug naar het jaar 1700. De eeuwenoude ambacht is nog steeds een traditie en het zijn vooral vrouwen die zich hiermee bezig houden. Vaak werden de Berber kleden door de hele familie in elkaar geknoopt. De moeders leerden hun dochters de fijne kunsten van het knopen, zo bleef deze bijzondere ambacht bewaard. De vloerkleden werden oorspronkelijk gebruikt als isolatie

Van het Atlasgebergte tot Anatolië

De vintage vloerkleden van Rozenkelim komen in alle soorten en maten, dus waar gaat jouw voorkeur naar uit? Wij gaan in ieder geval voor duurzaam, vintage, natuurlijke materialen die lang meegaan. Een kleed dat er al een geschiedenis op heeft zitten, handgemaakt is, maar wel past binnen de westerse interieur van vandaag. Deze winter kiest Rozenkelim voor een Marokkaans vloerkleed!

FotoDe vintage Berber kleden van Rozenkelim

Marokkaanse kleden van nu

Het weven van de vloerkleden gebeurd nog steeds met de ambacht van vroeger. Wat dat betreft, lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan. De berber kleden in de Rozenkelim collectie zijn allemaal met de hand geweven en van 100 procent wol. Vaak zijn ze hoogpolig, waardoor het vloerkleed dik en warm aanvoelt. Een zwarte asymmetrische streep en patronen op een ivoorwitte achtergrond is kenmerkend voor dit voorkleed. 

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen