pinterest
Art for oceans

Art for oceans

Het is een groot probleem en gelukkig zijn er steeds meer organisaties die zich er druk om maken, de vervuiling van onze oceanen. Dit jaar werkt Desenio samen met de Blue Marine Foundation (BLUE) in haar missie om de oceanen te beschermen. Ter ondersteuning van de missie van BLUE heeft Desenio de collectie Art for Oceans gecreëerd, die bestaat uit 18 posters met prints die een hulde zijn aan de pracht van onze oceanen. Zo is het een win win situatie. Wij een poster aan de muur om bij weg te dromen en de foundation een bedrag om hun dromen waar te maken.

Aandacht voor de oceanen

FotoArt for oceans

Met Art for Oceans willen we BLUE helpen om de aandacht te vestigen op de problemen in de oceanen en een oplossing steunen die het leven en de schoonheid onder het oppervlak van de oceaan beschermt. Stel je voor dat je aan de waterlijn staat. Het water is helderblauw, de glinsterende zon hypnotiseert. Maar onder het oppervlak van deze uitgestrekte oceaan vind je niet wat je verwacht. Stel je voor dat al het leven in de zee verdwenen is. De vissen zijn nergens te bekennen. Zelfs mariene planten zoals zeewier en zeegras zijn er niet meer. Het op grote schaal uitsterven van al het mariene leven klinkt eng, maar helaas kan dit onze toekomst zijn en gebeurt het nu al.

Dit gebeurt er

FotoArt for oceans

De bedreigingen waarmee onze oceanen worden geconfronteerd zijn niet nieuw. Ze bestaan al lange tijd en escaleren snel. 90% van de wilde visbestanden wordt overbevist of volledig geëxploiteerd, wat een ravage aanricht aan de mariene ecologie. Wanneer één vissoort overbevist wordt, volgt een gigantische kettingreactie. Het weghalen van de populatie volwassen vissen door de commerciële visserij vermindert de reproductiecapaciteit, wat betekent dat soorten langzaam maar zeker uitsterven. In de afgelopen 50 jaar is het aantal overbeviste vissoorten wereldwijd verdrievoudigd.

De toekomst veranderen

FotoArt for oceans

Beschermde mariene gebieden en duurzame visserij redden niet alleen de oceanen, ze veranderen onze toekomst. Om die reden heeft Desenio ervoor gekozen om samen te werken met de Blue Marine Foundation (BLUE) in haar missie om de oceanen te beschermen. BLUE als liefdadigheidsorganisatie maakt een verschil door mariene reservaten te creëren, duurzame visserijmodellen op te zetten en vitale mariene habitats te herstellen. Ze werken daarnaast ook onvermoeibaar aan het vergroten van de bewustwording over deze kwesties en het beïnvloeden van besluitvormers. Met onze collectie Art for Oceans willen we BLUE helpen om de aandacht te vestigen op de crisis in de oceanen en een oplossing steunen die het leven en de schoonheid onder het oppervlak van de oceaan bewaart. Door posters van Desenio te kopen help je ons met een kwestie die de toekomst van het leven op aarde zal maken of breken.

Kijk voor mee rinfo op https://desenio.nl/

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen