pinterest
Deze klusjes in je tuin moeten regelmatig herhaald worden

Deze klusjes in je tuin moeten regelmatig herhaald worden

Een mooie tuin draagt voor een belangrijk deel bij aan je woongenot. Maar lang niet iedereen heeft groene vingers. Voor mensen die niet zo van tuinieren houden, is de verleiding groot om de hele boel te betegelen. Zonde, want je kunt zoveel meer doen met je tuin. Bovendien kan overtollig regenwater niet goed de grond in zakken als je hele tuin betegeld is. Daardoor wordt de kans op wateroverlast in huis groter. Ons advies is dan ook om werk te maken van je tuin. Dat hoeft echt niet enorm veel tijd te kosten. Sterker nog, als je het goed bijhoudt, ben je vrij snel klaar en ziet alles er goed uit, zonder dat je er uren mee bezig bent.

Onkruid is je grootste vijand

Het maakt eigenlijk niet uit wat voor soort tuin je hebt, onkruid is altijd je grootste vijand. Het is dus zaak om ongewenste groeiers geen kans te geven. Natuurlijk, er zal altijd wel ergens wat onkruid komen, maar er zijn wel wat trucjes voor om dat tot een minimum te beperken. Onder je tuinpad kun je speciale doeken leggen, waardoor gewassen geen kans krijgen om wortel te schieten. Dat scheelt alvast weer een heleboel onkruid tussen de tegels. Verschijnen er desondanks hier en daar plantjes in je tuinpad? Giet er wat kokend water overheen. Dat is een simpele maar doeltreffende methode om het onkruid te lijf te gaan. Perkjes kun je het beste elke week schoffelen, zodat je de grond los houdt. Onkruid kan dan niet wortelen en wat er niet is, hoef je later ook niet te verwijderen.

Overige terugkerende onderhoudsklusjes

  • Een heg of heester moet regelmatig gesnoeid worden. Raadpleeg een plantengids voor de juiste snoeiperiode.
  • Gras maaien is ook een steeds terugkerende klus. Niet ingewikkeld om te doen, maar afhankelijk van de omvang van de tuin kan het wel veel tijd kosten.
  • Bemesting is van belang om je planten van voldoende voedingsstoffen te kunnen voorzien. In periodes van droogte moet er bovendien gesproeid worden.

De echte tuinliefhebber heeft een schuur vol tuingereedschap. Wat je nodig hebt, hangt af van wat jij met je tuin doet. Op www.gereedschapcentrum.nl vind je alles wat je nodig hebt voor het onderhouden van je tuin. Een hark, schoffel en schep zijn sowieso aan te raden. Voor je persoonlijke bescherming zijn tevens goede werkschoenen bij Gereedschapcentrum te verkrijgen.

FotoDeze klusjes in je tuin moeten regelmatig herhaald worden

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen