pinterest
Deze zomer je huis verkopen?

Deze zomer je huis verkopen?

Plannen om je huis te verkopen? Dat is nu het moment! Nederland zit immers massaal thuis deze zomervakantie. De verre reizen naar het Oosten worden verruild voor kleine tripjes naar de Ooster- en Zuiderburen. Sommigen besluiten zelfs om pas volgend jaar weer op vakantie te gaan. En dat maakt de zomervakantie dit jaar flink anders dan normaal, en misschien wel hét moment om je verkoopplannen werkelijkheid te maken. Want zeg nu eerlijk: in de zomer kun je pas echt je woning goed in het zonnetje zetten. En dat verkoopt! Waarom deze zomer nog je huis verkopen? Wij geven je 3 redenen: 

1. Je huis in het zonnetje

In de zomer is alles mooier. Het zonnetje staat hoog aan de hemel, de bomen, planten en bloemen staan volop in bloei en de achtertuin ligt er, als het goed is, nu het beste bij. Hierdoor komt je woning ook een stuk beter uit. Woon je in een groene wijk, dan zal de omgeving ook een steentje bijdragen aan het beeld van je woning. Daarnaast oogt in de zomer de wijk ook een stuk gezelliger, immers zit iedereen lekker buiten. Een beetje levendigheid doet de burger goed. 

2. De mooiste kiekjes

Mooie foto’s van de woning zijn een belangrijke factor voor de verkoop van je woning. Op basis van de foto’s vormen kopers een eerste indruk en daarmee zijn de foto’s eigenlijk het visitekaartje van de woning. Zoals eerder aangegeven, is in de zomer de woning, tuin en omgeving op zijn mooist en dat zal te zien zijn op de foto’s. Een groene tuin die vol bloei staat zal toch eerder de aandacht trekken dan een koude, grauwe tuin. Bovendien kunnen kopers zich moeilijk een voorstelling maken van de tuin in volle glorie als deze in de winter is gefotografeerd. Daarnaast heb je in de winter beperkt de tijd om goede foto’s te schieten, de dagen zijn immers kort en je wilt uiteraard je woning bij daglicht fotograferen. In de zomer zijn de dagen op zijn langst. 

3. Ook in de avond bezichtigen

Dat de dagen in de zomer lang zijn, brengt nog een voordeel met zich mee: de koper heeft meer tijd om de woning te bezichtigen. Doordat het in de zomer langer licht is, kunnen kopers eventueel ook in de avond de woning bezoeken en een blik op de tuin werpen. Ook in de avond kunnen bezichtigen geeft kopers flexibiliteit, wat erg prettig is als men overdag gewoon aan het werk is. 

Kortom, de zomer biedt an sich al vele voordelen voor de verkoop van je huis. Maar door de pandemie misschien nog wel meer. Er zijn meer mensen thuis dan normaal, en men heeft nu meer tijd om op huizenjacht te gaan, doordat veel vakanties zijn weggevallen. Om te weten wat de verdere invloed is van de pandemie op de huizenmarkt in jouw regio, kun je het beste een specialist contacteren (bijvoorbeeld makelaar Zaandam of makelaar Zaandijk). Dat geeft zekerheid! 


Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen