pinterest
Dit is de ideale vakantieplant

Dit is de ideale vakantieplant

Wie voor langere tijd op vakantie gaat, denkt meestal wel aan de huisdieren, maar vergeet soms de plantjes. Met alle gevolgen van dien. De huisdieren zijn goed opgevangen, terwijl de planten het loodje hebben gelegd. Maar deze Zamioculcas kun je rustig vergeten water te geven. Hij houdt het wel een tijdje uit. De plant behoort tot de sansevieria, is mooi om in huis te hebben en een aanrader voor iedereen zonder groene vingers.

Stevige basis met satellietjes

 

FotoDit is de ideale vakantieplant

Dat Zamioculcas zo'n doorzetter is, heeft hij te danken aan zijn wortelstelsel. Voor een woonplant groeit hij op een vrij aparte manier. Onder de grond zit een forse, sterk verdikte knol die wel twintig centimeter in doorsnee kan worden. Naar verloop van tijd komen daar allemaal kleine knolletjes bij. Uit de bovenkant van de opperknol komen dikke wortels. Die zijn zo sterk dat ze een te krappe pot kunnen breken. Kom niet in de verleiding hem in een megapot te zetten. Daarin gaat veel aarde die veel vocht vasthoudt en dat is nu net het enige waar de plant niet tegen kan. 

Zelfvoorzienend reservoir 

FotoDit is de ideale vakantieplant

Zamioculcas regelt namelijk voor een groot deel zijn vochthuishouding. Om die reden is letterlijk alles aan de plant verdikt: knol, wortels, bladstelen, bladeren. Daarmee is de hele plant één groot opslagreservoir voor vocht en voedingstoffen. Dat is goed te zien aan de kluit: één en al samengebalde energie. En dat straalt alles wat boven de aarde uitkomt ook uit: kracht, oervorm en rust. Precies wat je nodig hebt om te resetten.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen