pinterest
Dit zijn de belangrijkste zwembad benodigdheden

Dit zijn de belangrijkste zwembad benodigdheden

Als je van plan bent om een zwembad aan te schaffen zijn er een aantal dingen die je zeker weten nodig hebt. Wij bespreken de 4 belangrijkste zwembad benodigdheden in dit artikel.

Zwembadverwarming

Indien je een buitenbad gaat aanschaffen, is het geen overbodige luxe om zwembadverwarming aan te sluiten. De zomer die we tot nu toe gehad hebben is niet om over naar huis te schrijven en ook in de later in het jaar is een warme duik nemen een stuk lekkerder dan in een ijskoud bad springen. Met zwembadverwarming verleng je het zwemseizoen. Je kunt al vanaf april gebruik maken van jouw zwembad. Heerlijk vooruitzicht dat je niet meer in de vroege ochtend naar een regulier bad hoeft te fietsen, maar gewoon een duik kunt nemen in je eigen zwembad.

Chemicaliën

Het water waar je in zwemt dient veilig en schoon te zijn, dus je hebt hoe dan ook onderhoud eraan. Het meest gebruikte product is chloor, maar er zijn ook hele sets te koop om je zwembad mee te reinigen. Je doet er goed aan, om als je voor de eerste keer het bad gaat reinigen, een starter set aan te schaffen. Hier zit alles in wat je nodig hebt voor de reiniging en uiteraard zit er ook een gebruiksaanwijzing bij. Test ook zeker je zwemwater regelmatig om te voorkomen dat iemand ziek wordt van bacteriën die er in kunnen zitten. 

Zwembadfilter

De filterinstallatie van een zwembad bestaat uit een zwembadfilter en een zwembadpomp. In het zandfilter wordt zwemwater gefilterd middels een filtermedium. Het water dat door het filter stroomt filtert vuildeeltjes zoals bladeren, haren, zonnebrandcrème en insecten. Waar men vroeger voornamelijk kwartzand gebruikte voor de zwembadfilters, is tegenwoordig het gebruik van filterglas steeds vaker het geval. Dit heeft een langere levensduur, namelijk ongeveer 5 jaar. Verder is er ook nog een ander filtermedium met de naam Aqualoon, welke aanzienlijk lager in gewicht is dan bovenstaande varianten en wat zelfs de allerkleinste vuildeeltjes absorbeert. 

Afdekking

Natuurlijk wil je je bad zo schoon mogelijk houden, zeker als het eventjes wat minder gebruikt wordt. Als je je zwembad afdekt kunnen de chemicaliën beter hun werk doen en zal de warmte van het water minder snel vervliegen. Ook zal er minder snel vuil in terecht komen, wat weer een hoop werk kan schelen. Wij wensen je alvast heel veel zwemplezier!

Hier vind je meer informatie over zwembaden

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen