pinterest
Dit zijn dé interieurtrends van 2021

Dit zijn dé interieurtrends van 2021

Het jaar 2020 vergeet je waarschijnlijk niet gauw meer. Je huis is niet alleen meer je plek om jezelf te zijn en even tot rust te komen. Het is de plek geworden waar je misschien wel werkt, lessen volgt en vakantie viert. Juist dit jaar zijn we er bewust van geworden hoe belangrijk een thuis is. Een huis mag juist nu warm en zacht zijn. Dit zie je terug in de interieurtrends van 2021.

Groen huis, gezellig thuis

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. De trend speelt al een tijdje, maar volgend jaar wordt deze trend nog belangrijker vertelt Nicolette Fox, de hoofdredacteur van vtwonen.

De trend zie je in het interieur voornamelijk terug in tijdloze meubels die ‘trendproof’ zijn en die jaren meegaan. Wat je ook kunt doen, is je oude meubels hergebruiken. Die oude kast die al jaren op zolder staat, ziet er weer als nieuw uit met een likje verf. Meubels van gerecyclede materialen ga je volgend jaar ook veel zien.

Wereldreis in je eigen huis

Tover je huis om tot een cultuurparadijs en laat elementen van over de hele wereld terugkomen in je interieur. De trend die je volgend jaar gaat zien, is de wereldse trend. Denk aan een groot Oosters tapijt gecombineerd met een rieten stoel. Materialen en prints worden met elkaar gemixt, zoals messing met beton. Hoe groter het contrast, hoe beter. Maak het geheel af met een statement kleur. Heb je al eens gedacht aan blauw? De kleur blauw staat voor vrijheid en eist gelijk alle aandacht op in een interieur. Een echte eyecatcher dus!

Japan ontmoet Scandinavië

De nieuwe woonstijl die je gaat zien aankomend jaar is Japandi. Het is een combinatie van de Japanse en Scandinavische interieurstijl. Beide stijlen hebben een minimalistische uitstraling en kenmerken zich met natuurlijke tinten, strakke tegels en zachte stoffen. Het opgeruimde gevoel is niet weg te denken in deze stijlen. Wanneer je deze stijlen combineert, krijg je Japandi: de nieuwe interieurtrend van 2021.

Knuffelen met je lichte interieur

Meer dan ooit willen we ons geborgen en veilig voelen in ons huis. Een lichte ruimte staat voor een nieuw begin. En juist daar zijn we op zoek naar. Verlicht je ruimte door de muren van je woning in lichte tinten te verven. Lichte tinten, zoals wit en pasteltinten, zijn trendy. Of laat extra veel licht naar binnen met bijvoorbeeld transparante gordijnen.

Aaibare stoffen, zoals wol en linnen, zijn helemaal in. Richt je woning in door een zachte bank in de woonkamer te zetten gevuld met wollen kussens in combinatie met een ronde tafel. Ronde vormen doorbreken een ruimte en laat je interieur er verwelkomend uitzien. De aaibare stoffen maken een ruimte zacht en gezellig. Je moet kunnen knuffelen met je interieur.

Interieurkleuren

Witte tinten en kleuren als lavendel, lila en blauw ga je veel terugzien. Candykleuren, de kleuren van snoepjes zoals een suikerspin, zijn dé interieurkleuren van 2021. Candykleuren staan stoer in combinatie met bruine tinten.

Laat je nog meer inspireren en bekijk de blogs van Veneta.com. Wil je nog meer inspiratie op het gebied van interieur? Bekijk dan onze blog over de interieurtrends van 2021.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen