pinterest
Doe mee met de Warmetruiendag

Doe mee met de Warmetruiendag

Vandaag is het nationale Warmetruiendag. De dag waarop het Klimaatverbond in samenwerking met Greenchoice oproept de verwarming één graad lager te zetten. Wie meedoet, helpt het klimaat gezonder te maken en helpt zichzelf met een lagere energierekening. Nu is het vandaag niet al te koud, dus dat moet geen probeem zijn. Trek die warme trui aan, zet de verwarming lager of helemaal uit en doe mee. Dit mag natuurlijk ook op andere dagen van het jaar.

Klimaatzelftest

FotoDoe mee met de Warmetruiendag

Sinds 2007 wordt deze Warmetruiendag gehouden in februari. In die maand trad in 2005 het Kyotoprotocol in werking, de regeling die vermindering van uitstoot van broeikaseffecten regelt. Vorig jaar was het ijskoud en bibberen geblazen op Warmetruiendag. Dit jaar valt die kou erg mee met zo'n 6 graden. Greenchoices heeft een aantal leuke acties waaraan je mee kunt doen. Zoals de klimaatzelftest. Zo kom je er snel achter wat jij weet over het klimaat, de uitstoot en de veranderingen die nu gaande zijn in de wereld. 

Duik in je meterkast

FotoDoe mee met de Warmetruiendag

Milieucentraal heeft een aantal handige tips op een rijtje gezet, waarop jij energie kunt besparen. Niet alleen vandaag, maar het hele jaar door. Het blijkt dat mensen vaak niet weten hoe ze hun thermostaat een graad lager kunnen zetten, omdat deze op een bepaalde manier staat ingesteld. En eigenlijk is het heel eenvoudig om dit te wijzigen. Check hier hoe ook jij eenvoudig kunt besparen op je energierekening.

Wil je meer weten over de actie svan vandaag en hoe je energie kunt besparen, check dan hier even: Warmetruiendag.nl

Milieucentraal.nl

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen