Duravit

Upgrade your everyday

Inspiratie op de dijk

Dit zijn van die mooie projecten om inspiratie op te doen voor thuis. Iets buiten de gebaande paden en genesteld in een weelderig landschap lag een oud, enigszins vervallen dijkhuis in Watervliet in België. Het pand werd volledig gerenoveerd op basis van plannen van architect Bart Lens en uitgebreid met een nieuw gebouw dat direct is ingebouwd in de top van de dijk.

Harmonieus

Duravit

Aan de straatkant is het moderne, aangebouwde deel van het gebouw niet direct herkenbaar als woning, het past harmonieus in de totale architectuur van het landschap. Het dak, dat door de bijzondere constructie groen is, is bedekt met fruitbomen, de helling en de zonnige kant met kleurrijke wilde bloemen. Naast een duidelijk zicht op het landschap door de grote raamgevel, biedt de ondergrondse constructie ook het voordeel van eenvoudige warmteopslag.

Mix van hout en beton

Duravit

Terwijl de gevel, inclusief het dak, wit werd gehouden, contrasteert het nieuwe gebouw met beton en staal. Het interieur is een mix van hout, beton, wit en grijstinten. Deze combinatie zorgt voor een harmonieuze verbinding van het oude naar het nieuwe deel van het pand.

Duravit

Duravit inspiratie

Het oorspronkelijke deel van het pand heeft twee eenvoudige en lichte slaapkamers. In de uitbouw bevinden zich de woonkamer, keuken en badkamer. Badkamerspecialist  Duravit zorgde voor de vervolmaking met witte accessoires en details. 

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen