pinterest
Duurzaam en mooi, de bamboe beker

Duurzaam en mooi, de bamboe beker

Jaarlijks worden wereldwijd meer dan 100 miljard disposable koffiebekers weggegooid. Dus is het goed om een eigen, duurzame beker te hebben. Liefst gemaakt van milieuvriendelijk bamboevezel, zoals deze reisbeker van Point-Virgule. Hiermee geniet je thuis, maar vooral onderweg van je koffie of thee, iedere dag weer. Ideaal voor in de auto of op kantoor. Ze zijn ook nog eens heel mooi, met moderne graphics als Web en Favorite Tea. En ze gaan jarenlang mee.

De voordelen van bamboe

FotoDuurzaam en mooi, de bamboe beker 

Bamboevezel is een perfect materiaal voor drinkbekers. Het is sterker dan kunststof, vederlicht, vaatwasserbestendig, biologisch afbreekbaar en kan bovendien temperaturen verdragen tot 100°C. De bamboe-beker is geschikt voor zowel warme als koude dranken en voorzien van een siliconengrip die zorgt voor een goede houvast tijdens het drinken. Met meer dan één meter per dag is bamboe 's werelds snelst groeiende plant. Alleen de zijtakken van de plant worden geoogst, zo loopt de moederplant geen onherstelbare schade op.

Het is een krachtig hulpmiddel in de strijd tegen het broeikaseffect.

Bamboe heeft alleen natuurlijke regenval nodig en is resistent tegen schimmels en insecten. De vezels ondergaan geen chemische bewerking: ze worden geplet en gestoomd. Een ander ecologisch voordeel is dat bamboe een aanzienlijke hoeveelheid zuurstof in de atmosfeer brengt: 35% meer dan bomen. Daarom is het een krachtig hulpmiddel in de strijd tegen het broeikaseffect. Kortom, bamboe is de beste en meest ecologische keuze die je voor drinkbekers kunt maken en niet alleen voor bekers... Ook duurzame 'houten' vloeren van bamboe zijn in opkomst in het interieur >> Lees meer

Point Virgule Bamboo Reisbeker is verkrijgbaar bij de huishoudspeciaalzaak en via webshops.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen