pinterest
Een gezond binnenklimaat: zo voorkom je schimmel en muffe geurtjes

Een gezond binnenklimaat: zo voorkom je schimmel en muffe geurtjes

Een te hoge luchtvochtigheid in huis kan zorgen voor schimmelvorming en muffe geurtjes. Hoe houd je de badkamer, kelder, keuken, wasruimte, woonkamer en slaapkamer goed droog en zorg je voor een gezond binnenklimaat? Lees er in dit artikel meer over.

FotoEen gezond binnenklimaat: zo voorkom je schimmel en muffe geurtjes

Waarom is het belangrijk om te ventileren?

De lucht in huis raakt op allerlei manieren vervuild. We ademen, koken, drogen de was en in veel huizen wordt nog steeds gerookt. Hopen de stoffen zich op, dan groeit het risico op luchtwegklachten, allergieën en ziekten. Daarom is het belangrijk om de lucht in huis goed te verversen. Vieze lucht moet het huis uit en schone lucht moet naar binnen komen.

Hoe zorg je voor schone lucht?

Vieze lucht in huis is slecht voor je gezondheid. Als je allergisch bent of last hebt van je neus, longen of luchtwegen, krijg je daar meer last van als de lucht vervuild is. Hoe weet je of je huis te vochtig is? Dat merk je bijvoorbeeld als je ramen snel beslaan. Ventileren kan via naden en kieren, of door roosters of open raampjes, maar zo verlaat ook de warmte van de verwarming het huis en stook je voor niets. Er zijn verschillende apparaten die dit probleem effectief oplossen!

FotoEen gezond binnenklimaat: zo voorkom je schimmel en muffe geurtjes 

Luchtontvochtiger

De nieuwe Honeywell TP zuigt vochtige lucht op, voert het water af en blaast droge lucht uit. De TP is verrijdbaar waardoor je eenvoudig alle vochtige ruimtes in huis kunt aanpakken. Bovendien reinigt hij ook de lucht omdat vuil en stofdeeltjes in het filter blijven hangen. De luchtontvochtiger heeft een ingebouwde bescherming tegen oververhitting en voldoet aan alle strenge veiligheidseisen. Zo kun je hem met een gerust hart dag en nacht laten draaien.

FotoEen gezond binnenklimaat: zo voorkom je schimmel en muffe geurtjes

De fluisterstille Honeywell TP is voorzien van een hygrometer waarmee je precies de vochtigheid in elke ruimte kunt meten en instellen. De 3-laags stoffilters kunnen gewoon gewassen worden waardoor je niet steeds nieuwe filters nodig hebt. Als de tank vol water is volgt een waarschuwingssignaal om hem te legen. Het is ook mogelijk om het apparaat op de afvoer aan te sluiten waardoor een langere, onbeheerde werking mogelijk is. Verder is de TP uitgerust met een handige LCD-display en timerfunctie.

Ga voor meer informatie naar honeywellaircomfort 

Doe de ventilatiecheck op milieucentraal.nl

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen