pinterest
Een opgeruimde schuur in 3-2-1

Een opgeruimde schuur in 3-2-1

Een stofzuiger, wasdroogcombinatie, schoonmaakmiddelen, gereedschap, tuinmateriaal, sport- en fietsspullen, contactdozen, administratie en stapels boeken. Wat hebben deze spullen met elkaar gemeen? Niets, behalve dat ze allemaal op een kluitje in de schuur staan. Neem deze tips ter harte om van jouw schuur een showroom te maken in plaats van een vuilnisbelt.

Veel mensen kunnen het beamen. Soms is je woning te klein om voor al je spullen een plekje te vinden. Je bewaart ze een tijd in een willekeurige kast in de woonkamer totdat deze uitpuilt. Een gedeelte hiervan zet je in de kelder, totdat je ook daar te midden van al je spullen je kont niet meer kan keren. Wanneer je je realiseert dat je continue het probleem verplaatst is het tijd om na te denken over een oplossing. Eén voor de lange termijn. Een wand vol kasten kan dé oplossing zijn. Je creëert extra ruimte en de gesloten deuren zorgen voor een opgeruimd aanzicht.

Geen schuur zonder schuifdeurkast

De garage is een perfecte standplaats voor al het ‘overige’ spul. Maar ook hier kun je algauw de weg kwijtraken wanneer je deze spullen niet ordelijk opruimt. Geef elk item een eigen plek en neem onderstaande tips ter harte om het overzicht te bewaren:

  • De meeste ruimtes hebben vier muren, maar al eens gedacht aan de vijfde ‘wand’? Het plafond van de garage kun je effectief benutten door een extra vloeroppervlak te maken. Bouw een dichte verdiepingsvloer of plaats enkele binten vlak naast elkaar. Handig voor al je wintersportspullen of ander groot spul.
  • Maak gebruik van grootvaders tip. Hang een hardboard gaatjeswand op en teken hierop de omtrek van elk stuk gereedschap. Zo zie je in één oogopslag wat op welke plek hoort.
  • Plaats je schoonmaakmiddelen en ander risicovol materiaal op een plek waar kinderen niet bijkomen. Een hoge plank in de schuur is hiervoor een ideale plek.
  • Ongestoord klussen is wel zo prettig. De schuur is hiervoor een prima ruimte. Plaats een stevig werkblad tegen de muur, vlak onder het gereedschapsbord. Het liefst één die na afloop weer ingeklapt kan worden.
  • Om ’s avonds niet met een zaklamp in de weer te moeten is verlichting cruciaal. Zorg voor stroomvoorziening voor meerdere stopcontacten en voorzie elke donkere hoek in de garage van goede verlichting. Denk eens aan spotjes met een bewegingssensor.
  • Plaats de meeste spullen tegen de wand en zorg dat het middenstuk vrij van spullen staat. Zo is de kans kleiner dat je het overzicht kwijtraakt.
  • Plaats schuifdeurkasten tegen de wand en berg hier al het spul in. Maak gebruik van de configurator van kastengigant en stel uw eigen kast samen. Wist u dat u een schuifdeurkast op maat kan maken? Een perfecte oplossing voor het wegwerken van uw wasmachine.
  • Zet doorzichtige opbergkisten in voor kleiner spul als stekkerdozen, schoonmaakmiddelen etc. en plaats het in de kastenwand. Handig om meteen te weten wat waar ligt bij het openen van de schuifdeur.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen