pinterest
Eigentijdse villa met het karakter van vroeger

Eigentijdse villa met het karakter van vroeger

Een geslaagde transformatie van een gedateerde villa naar een eigentijdse woning zo omschrijft interieurarchitect Stephen Versteegh dit project. Het hedendaagse exterieur, strakke interieur en prachtige villatuin zijn het resultaat van zijn creatie. De wensen van de opdrachtgever waren duidelijk: de hoeveelheid slaap- en badkamers, verschillende leefruimtes en een brede gang. Het uitgangspunt voor de indeling van de ruimtes was niet traditioneel, maar functioneel. De bestaande villa was slecht onderhouden en had blijvende schade overgehouden aan een brand in het verleden. Dit maakte de renovatie van deze villa een enorme uitdaging. Het huis werd volledig gestript, alleen de buitenmuren en dak waren nog intact. Isolatie en fundering werden aangebracht en verbeterd. De indeling van de ruimtes werden bepaald, waaronder ook de maatwerk trap, die Stephen Versteegh speciaal ontwierp voor deze woning.

FotoEigentijdse villa met het karakter van vroeger

De keuken vormt in dit project het hart van de woning. In deze moderne leefkeuken komt de handtekening van Versteegh goed tot uiting. In zijn maatwerkontwerp zien we symmetrie en strakke belijningen terug in de wandkasten en kookeiland met eettafel. Mooi detail is het doorlopende effect van de werkbladen in de kastenwand, waardoor er een prachtig diepte-effect ontstaat. Het gebruik van donker eiken in de kasten en tafel zorgen voor een exclusieve uitstraling, dat prachtig verlicht wordt door diverse spots.

FotoEigentijdse villa met het karakter van vroeger

De brede gang loopt als een levensader van de entree naar de achterzijde op de begane grond. Het walvisgraat parket, de hoge plinten en het lichtplan zorgen ervoor, dat de gang naadloos aansluit op de aangrenzende ruimtes, die door middel van luxe stalen deuren te bereiken zijn. De gang bestaat uit een ritme van deuren, muren, inbouwspots en wandlampen. De strakke, op maat gemaakte trap heeft een minimalistische look en is een echte blikvanger geworden. Het bureau in de erker zorgt ervoor, dat de home-office geïntegreerd is in de ruime living. Een aparte ruimte fungeert als tv-kamer. Het gebruik van donker eiken, leren wandafwerking en een prachtige visgraat vloer geven het interieur een natuurlijke sfeer. Ook de verlichting is repeterend zichtbaar in de hele woning. De zorgvuldig gekozen materialen zijn overal in het huis terug te vinden.

FotoEigentijdse villa met het karakter van vroeger

De woning was in de oude situatie opgetrokken uit rode bakstenen en dakpannen, na renovatie is het externe uiterlijk geheel verandert. De witte woning met antracieten dak, ademt luxe, stijl en moderniteit uit. “Het lijnenspel van de woning is behouden gebleven, maar door de kleur en de materialisatie is de uitstraling compleet veranderd.”

“Het ontzorgen van de opdrachtgever is altijd ons doel, hierbij is de realisatie van de wensen versus het budget enorm belangrijk.” Het meest trots is Stephen op de tuin geworden. Zijn antwoord op de vraag: Wat zou je in de toekomst graag willen ontwerpen? “Een supergroot huis, waarbij de wellness van binnen naar buiten doorloopt. Een belevenis waarbij ontspanning en natuur samenvallen”

Wil je de hele reportage van Stephen Versteegh en andere interieurarchitecten bekijken? Bestel dan hier UW woonboek!

Stephen Versteegh - Versteegh-Design: www.versteegh-design.com

Fotografie: Peter Baas

 

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen