pinterest
Eigentijdse woonkamer met een vleugje glamour

Eigentijdse woonkamer met een vleugje glamour

Als de basis niet goed is, is het creëren van sfeer heel moeilijk! “De opdrachtgever van deze vrij nieuwe woning, vroegen mij om van de woonkamer en keuken één sfeervol geheel te maken,” vertelt interieurdesigner Lisa van Nes. Om eenheid te creëren werd in deze ruimte gekozen om met twee verschillende kleuren te werken. De wanden werden allemaal in de Spiced Honey kleur van Flexa geschilderd. Waarbij de onderkant van de muren tot aan het raamkozijn voorzien werden van een bordeauxrode kleur, deze lambrisering loopt als een lint door de ruimte heen.

De aanwezige parketvloer werd opgeschuurd en in een zo licht mogelijke whitewash afgewerkt. Met witte plinten werd deze stijlvol geaccentueerd. “Door het plafond en de vloer zo licht te maken, kwamen de gekozen kleuren mooi tot uiting.” Lisa vervolgt enthousiast: ”Daarom zijn de op maat gemaakte wandkasten ook in het zwart uitgevoerd.” Ondanks de kleur is de houtnerf nog zichtbaar, door de verlichting in de kast te verwerken wordt deze ’s avonds ook mooi uitgelicht.

FotoEigentijdse woonkamer met een vleugje glamour

Ook in de keuken zijn de wanden op dezelfde manier gekleurd. Alleen de openslaande deuren werden voorzien van een zwarte kleur. Zodat deze mooi matchen met het keukenblad. Om de akoestiek en sfeer te optimaliseren koos Lisa voor twee typen raamdecoratie. In de woonkamer werden de ramen voorzien van witte, transparante vouwgordijnen. Voor de openslaande deuren werd een zwart gordijn, met een dichte structuur gekozen. Prachtig geplooid en aan een roede bevestigd.

De ‘touch of glamour’ kwam bij het toevoegen van de gouden accessoires en het glanzende karpet. Ook bij dit project sloeg de twijfel bij het zien van de kleurencombinatie in eerste instantie toe. “De opdrachtgever had één specifieke wens: een uniek interieur met de wauw-factor. Ik ben ook nu blij met het vertrouwen van de opdrachtgever, die na oplevering zeer tevreden was.”

Wil je de hele reportage van Lisa van Nes en andere interieurarchitecten bekijken? Bestel dan hier UW woonboek!

Lisa van Nes: www.vannes.nl

Fotografie: Rob Lamping

 

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen