pinterest
Binnenkijken in elegante Stadsvilla van interieurarchitecte Roelfien Vos

Binnenkijken in elegante Stadsvilla van interieurarchitecte Roelfien Vos

Dit project van Interieurarchitecte Roelfien Vos laat een transformatie van een verouderd woonhuis aan de rand van de stad Amsterdam tot een luxe en elegante stadsvilla zien. Het grondplan werd daarbij opnieuw ingedeeld. “Om een gemoderniseerde indeling te realiseren is het grotere geheel grondig bestudeerd en daarop een totaal nieuwe indeling ontworpen. Het plan en de routering werden geheel omgegooid tot een kloppend verhaal. Hierbij werd zelfs de hoofdingang verplaatst om een goede en functionele indeling te creëren,” vertelt Roelfien.

FotoBinnenkijken in elegante Stadsvilla van interieurarchitecte Roelfien Vos

Bij dit project is de bestaande architectuur, indeling en het interieur aangepakt. “Toen de bewoners de woning kochten verkeerde het in verouderde staat. Op basis van hun woonwensen, gezinssituatie en stijl is het ontwerp gemaakt.” Belangrijk is het bereiken van een perfecte balans tussen de materiaalkeuze, kleuren, architectonische vormen en de manier waarop deze gecombineerd worden. Doordat elk detail door de handen van Roelfien is gegaan, zijn alle elementen in deze woning in balans en vormt het een compleet en exclusief plaatje.

 FotoBinnenkijken in elegante Stadsvilla van interieurarchitecte Roelfien Vos

De drie verdiepingen tellende villa is per woonlaag opnieuw ingedeeld en met veel aandacht voor detail ingericht. Bij binnenkomst valt het oog direct op een messing en rozenquartz wandafwerking, waarachter een maatwerk garderobekast zich verschuilt. Aan de straatzijde van de entree bevindt zich het kantoor, waar gebruik is gemaakt van verfijnde stoffen met geometrische patronen. Op deze verdieping bevindt zich ook de woonkamer en leefkeuken.

Tussen deze ruimtes schittert een maatwerk kast van marmer, met daarin een open haard die de twee ruimtes met elkaar verbindt. Er is gebruik gemaakt van wengé hout, zwart staal en donker marmer. In combinatie met een lichte basis, zorgt het voor een spannend en contrastrijk interieur. De materialisatie, de natuurlijke en rustige tinten, een mooi lijnenspel en kleurrijke details zorgen voor een gebalanceerd en elegant interieur.

FotoBinnenkijken in elegante Stadsvilla van interieurarchitecte Roelfien Vos

Op de eerste verdieping bevindt zich, naast een aantal slaapkamers en een gastenverblijf, een luxueuze bioscoop. Deze ruimte is voorzien van rijke, donkere stoffen. Op de bovenverdieping is de stijlvolle walk-in closet een echte blikvanger. Het gebruik van wengé hout en messing details zorgen voor een exclusieve uitstraling. De kasten zijn tot in detail uitgewerkt, met speciaal ontworpen deurgrepen.

De badkamer is uitgevoerd met een grote inloopdouche, vrijstaand bad en een prachtig badkamermeubel. Door gebruik te maken van marmer, staal en goudkleurige elementen heeft deze ruimte een smaakvolle en rijke uitstraling. “De moderne vormgeving in contrast met natuurlijk materiaalgebruik zorgen samen voor een luxueuze ambiance. Het blijft je verrassen,” aldus Roelfien.

Roelfien Vos vierde vorig jaar haar 20ste jubileum. Al sinds het jaar 2000 realiseert ze prachtige totaal projecten en heeft ze diverse design awards gewonnen. ‘’Ik doe wat ik altijd heb willen doen en dat vind ik zo’n cadeautje, het is ontstaan uit mijn passie’’. Haar stijl is een eclectische mix van hedendaags design, wereldwijde vondsten en op maat gemaakte creaties met veel aandacht voor detail.

Wil je de hele reportage van Roelfien Vos en andere interieurarchitecten bekijken? Bestel dan hier UW woonboek!

Roelfien Vos Interior Design & Architecture

Fotografie: Peter Baas

FotoBinnenkijken in elegante Stadsvilla van interieurarchitecte Roelfien Vos

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen