pinterest
Erfgoedcollectie aan de muur

Erfgoedcollectie aan de muur

Little Greene heeft een schitterende nieuwe behangcollectie: London Wallpapers V. De verschillende ontwerpen geven een mooie boost aan de ruimte en maken van je muur een echte eyecatcher! Geïnspireerd op bijna 250 jaar interieurdecoratie, van 1690 tot het midden van de 20e eeuw, is ‘London Wallpapers V’ een behangverzameling van authentieke erfgoeddesigns.

FotoErfgoedcollectie aan de muur

St James Cobalt

Stuk voor stuk zijn de ontwerpen passend gemaakt en vakkundig gekleurd voor hedendaagse interieurs. 

Op één uitzondering na, zijn de elf ontwerpen uit de London Wallpapers V-collectie gebaseerd op fragmenten, die zijn opgeslagen in het behangarchief van English Heritage in Wrest Park, Bedfordshire. De fragmenten werden verwijderd tijdens de conservatie van 18e- en 19e-eeuwse Londense huizen en in de archieven zorgvuldig bewaard. De uitzondering is een primeur voor Little Greene en English Heritage; het originele behangontwerp bekleedt namelijk nog steeds de muren in Brodsworth Hall, een elegant en nauwkeurig in stand gehouden Victoriaans landhuis in Zuid Yorkshire. 

Het oudste bronmateriaal voor London Wallpapers V dateert uit de tijd dat behang eigenlijk nog niet bestond. Het gaat om een decoratief stuk leer uit 1690, dat als een hangende muurschildering zou zijn getoond, in plaats van tegen de muur geplakt. Ander bronmateriaal zijn damasten met handblokdrukprint, delicate neoklassieke fragmenten, met de hand gestencilde patronen en authentieke ontwerpen uit de Georgiaanse en Arts & Crafts-periodes. 

London Wallpapers V omvat vier nieuwe behangontwerpen, gecombineerd met bestsellers van London Wallpapers II en III. Deze zijn geüpdatet door de toevoeging van vijftien nieuwe kleuren, zoals Hellebore, Acorn, Comet, Carousel, Nordic, Ash, Marle en Gypsum.

Nieuwe collectie

FotoErfgoedcollectie aan de muur

Een levendig en boeiend behangontwerp met opvallende vogels en delicate bloemmotieven. Met een licht reliëf en rijkelijk vergulde details, was het patroon oorspronkelijk ontworpen om gestempeld leer te imiteren. Het behang is gebaseerd op vroeg 18e-eeuws Frans textiel en meubilair, met panelen, gekrulde versieringen en kruisarceringen. Het werd gevonden in Brodsworth Hall in Zuid Yorkshire; een elegant Victoriaans landgoed, dat eigendom was van de familie Thellusson. Het behang, dat zowel in de bibliotheek als in de ontbijtkamer in omgekeerde kleurstelling werd toegepast, was beslist een favoriet van het gezin en is nog steeds ter plekke aanwezig. (Verkrijgbaar in 3 kleuren). 

Jimi Hendrix

FotoErfgoedcollectie aan de muur

In totaal verschillende tijdperken waren twee naburige huizen, in het modieuze Brook Street in Mayfair, de thuisbasis voor respectievelijk de barokcomponist George Frideric Handel en de rockmuzikant Jimi Hendrix. Hendrix bracht een deel van zijn kortstondige muzikale carrière door in een flat op nummer 23; hetzelfde pand, waaruit dit patroon afkomstig is. Het geweven, rietachtige ontwerp is typerend voor de late 19e eeuw. Een all-over patroon op een licht geborstelde ondergrond, dat een zachte textuur in zijn motief bevat. (Verkrijgbaar in 5 kleuren).

Pauwenveren

FotoErfgoedcollectie aan de muur

Een flamboyant design met pauwenveren, dat werd gevonden op de zolder van 18 Carlton House Terrace; een prachtige rij gestucte huizen met uitzicht op The Mall in Londen. Oorspronkelijk werd het ontwerp machinaal gedrukt in het groen op een gele achtergrond. Er is een moderne druktechniek toegepast, om het originele ontwerp nauwkeurig na te bootsen. Een oordeelkundig gekozen vleugje kleur in de pauwenveer maakt dat het design past binnen hedendaagse interieurs. (Verkrijgbaar in 5 kleuren).

Damastpatroon

FotoErfgoedcollectie aan de muur

Dit grote damastpatroon werd gevonden in Marlborough House, naast St James’s Park; een groots onderkomen, dat werd ontworpen door Christopher Wren en dat de thuisbasis was van de hertogin van Marlborough. Zij was een vriendin en vertrouweling van Queen Anne. Men gelooft dat het behang, van origine een donkerblauw gevlokt ontwerp op een lichtblauwe ondergrond, betrekkelijk recent is. Hoewel de oorsprong van het algemene behangontwerp Victoriaans is, is het ontwerp als zijdestof zelfs nog ouder.

De twist in deze interpretatie is het licht-naar-donker ombré-effect, waarbij de muur aan de onderkant een opvallende kleur heeft en naar boven toe lichter uitloopt. Hierdoor voelt een ruimte groter en lichter aan dan bij een conventioneel damastontwerp. St. James’s Park is een paneelontwerp van drie panelen, die samen één volledig patroon vormen. (Verkrijgbaar in 4 kleuren).

We zetten nog een aantal inspirerende ontwerpen voor je op een rij:

FotoErfgoedcollectie aan de muur

Bedford Square

FotoErfgoedcollectie aan de muur

New Bondstreet Hide

FotoErfgoedcollectie aan de muur

Lower George Street Carousel

FotoErfgoedcollectie aan de muur

Marlborough Glace

FotoErfgoedcollectie aan de muur

Wilton Pad

Kijk hier (Pinterest) voor meer inspirerende voorbeelden van kleurrijk behang

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen