pinterest
Haardvuur in de stad

Haardvuur in de stad

We hebben de afgelopen weken verschillende keren een nationale waarschuwing gehoord met de vraag even te stoppen met stoken. Om zo de luchtkwaliteit boven bepaalde gebieden te verbeteren. De gemeente Utrecht is de eerste gemeente in Nederland die actief stuurt op het verminderen van uitstoot door traditionele open haarden en houtkachels. Het gaat zelfs zo ver, dat er € 2000 subsidie wordt beloofd voor diegene die de open haard, de houtkachel of het rookkanaal laat verwijderen. Gelukkig zijn er voldoende alternatieven voor een gezellig haardvuur.

Het vuur blijft branden

FotoHaardvuur in de stad 

Wie besluit een haard te namen of in de regio Utrecht woont en ingaat op het verzoek van de gemeente, kan altijd nog een elektrische haard aanschaffen. Je krijgt er nul procent uitstoot en een energiezuinige verwarming voor terug. Over de sfeer valt te twisten. Maar de voordelen wegen behoorlijk zwaar. Zo kun je een haard aanschaffen die brandt door een combinatie van koude waterdamp en LED-licht. Dankzij de vrij rondwervelende nevel zijn de vlammen van alle kanten te bekijken, om zo de realiteit enigszins na te bootsen. 

Geen schoorsteen meer nodig

FotoHaardvuur in de stad 

Verschillende bekende haardenmerken bieden dit duurzame en sfeervolle, elektrische alternatief. Dimplex en het van origine Nederlandse merk Faber hebben de keuze uit royale inbouwversies, zoals de innovatieve Faber e-MatriX tot de moderne designkachels als de Dimplex Natur of Fyr.

Er zijn zoveel voordelen, dat een elektrische haard echt het overwegen waard is. Zo is er bijvoorbeeld geen schoorsteen nodig. En in elke woning past wel een waterdamphaard. Of je nu in de binnenstad woont, vrijstaand of in een flat. Ook zijn er geen kosten voor de rookgasafvoer en de aanleg zoals dat bij een open haard wel het geval is. Het stroomverbruik is vergelijkbaar met dat van een moderne LED-televisie. Dit alles maakt een goede elektrische haard een waardevolle aanwinst voor je huis. 

Benieuwd naar de mogelijkheden? Download hier brochures met elektrische haarden

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen