Haardvuur in de stad

We hebben de afgelopen weken verschillende keren een nationale waarschuwing gehoord met de vraag even te stoppen met stoken. Om zo de luchtkwaliteit boven bepaalde gebieden te verbeteren. De gemeente Utrecht is de eerste gemeente in Nederland die actief stuurt op het verminderen van uitstoot door traditionele open haarden en houtkachels. Het gaat zelfs zo ver, dat er € 2000 subsidie wordt beloofd voor diegene die de open haard, de houtkachel of het rookkanaal laat verwijderen. Gelukkig zijn er voldoende alternatieven voor een gezellig haardvuur.

Het vuur blijft branden

Faber elektrisch vuur 

Wie besluit een haard te namen of in de regio Utrecht woont en ingaat op het verzoek van de gemeente, kan altijd nog een elektrische haard aanschaffen. Je krijgt er nul procent uitstoot en een energiezuinige verwarming voor terug. Over de sfeer valt te twisten. Maar de voordelen wegen behoorlijk zwaar. Zo kun je een haard aanschaffen die brandt door een combinatie van koude waterdamp en LED-licht. Dankzij de vrij rondwervelende nevel zijn de vlammen van alle kanten te bekijken, om zo de realiteit enigszins na te bootsen. 

Geen schoorsteen meer nodig

Faber elektrische haard 

Verschillende bekende haardenmerken bieden dit duurzame en sfeervolle, elektrische alternatief. Dimplex en het van origine Nederlandse merk Faber hebben de keuze uit royale inbouwversies, zoals de innovatieve Faber e-MatriX tot de moderne designkachels als de Dimplex Natur of Fyr.

Er zijn zoveel voordelen, dat een elektrische haard echt het overwegen waard is. Zo is er bijvoorbeeld geen schoorsteen nodig. En in elke woning past wel een waterdamphaard. Of je nu in de binnenstad woont, vrijstaand of in een flat. Ook zijn er geen kosten voor de rookgasafvoer en de aanleg zoals dat bij een open haard wel het geval is. Het stroomverbruik is vergelijkbaar met dat van een moderne LED-televisie. Dit alles maakt een goede elektrische haard een waardevolle aanwinst voor je huis. 

Benieuwd naar de mogelijkheden? Download hier brochures met elektrische haarden en lees hier alle stappen om de perfecte elektrische haard voor jouw situatie te vinden. Of maak een afspraak met een verkooppunt in de buurt!

Download de brochure

Informatie aanvragen bij Faber

Hoe wilt u de informatie ontvangen?

Deel dit artikel:

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen