pinterest
In 4 stappen de perfecte fotowand

In 4 stappen de perfecte fotowand

Het is van alle tijden, wanden vol fotolijstjes met de meest uiteenlopende afbeeldingen. En, opmerkelijk genoeg, alles past bij elkaar. Een fotowand is niet alleen een geweldige manier om persoonlijkheid aan je huis toe te voegen, het zorgt ook voor warmte en kleur en verandert je lege muur in een kunstwerk! Zet goeie muziek op, pak je gereedschap en volg deze vijf stappen om de perfecte fotowand boven je bank samen te stellen.

Kies je posters en lijsten 

FotoIn 4 stappen de perfecte fotowand

Geen posters, geen fotowand. Bekijk je interieur en bedenk hoe je wilt dat je fotowand jouw stijl weerspiegelt. Wil je dat de kunst mooi versmelt met het interieur of wil je een statement maken? Heb je een voorliefde voor fotografie of is abstracte kunst meer jouw stijl? Voeg een paar persoonlijke foto's toe om je fotowand uniek te maken. En bedenk ook welke lijsten je wilt gebruiken. Een lichte lijst laat het kunstwerk mooi uitkomen, terwijl een zwarte lijst een mooi contrast creëert. Zwarte lijsten staan vaak heel mooi bij monochrome fotokunst. 

Ga niet gelijk aan de slag! 

FotoIn 4 stappen de perfecte fotowand

Een plan voor het ophangen van de lijsten zal alle verschil van de wereld maken en je waarschijnlijk enkele tranen besparen. Leg alles uit op de grond en laat de vloer als je muur fungeren. Speel met de compositie totdat je een opzet vindt die je bevalt.

Creëer ruimte

FotoIn 4 stappen de perfecte fotowand 

Terwijl je kunst nog op de grond ligt, neem je enkele minuten de tijd om te experimenteren met de tussenruimte. Meestal raden we aan om een afstand van 5 tot 10 centimeter tussen de lijsten aan te houden. Je kunt ook proberen om ze dichter bij elkaar te hangen om het er als één groot kunstwerk uit te laten zien. Het is allemaal afhankelijk van je persoonlijke smaak. Begin met een afstand van 5 centimeter tussen de lijsten en ga van daaruit verder!

Zoek jouw midden 

FotoIn 4 stappen de perfecte fotowand

Wanneer je vindt dat de compositie van je kunstwerk perfect is, is het tijd om de handen uit de mouwen te steken. Gebruik een meetlint om te bepalen waar het midden van je opstelling moet zijn en markeer dat met een potlood. Het is een universele regel om het midden van je fotowand ongeveer 145 centimeter boven de vloer te plaatsen. Voel je vrij om tegen deze regel in te gaan; als je een hoog plafond hebt, moet je het misschien een beetje aanpassen. Je moet ook rekening houden met de rand van de betreffende bank, de laagste lijst moet ten minste 15 centimeter boven de bank hangen. Succes!

Bron: Desenio

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen