pinterest
Gezellig die buren, maar zo houd je je tuin ook nog een beetje privé

Gezellig die buren, maar zo houd je je tuin ook nog een beetje privé

De band met je buren heeft vrijwel meteen invloed op jouw woongenot. Af en toe een beetje kletsen met elkaar is geen probleem. Maar te veel van elkaar horen en zien is ook niet altijd gewenst. In huis is dit vaak geen probleem vanwege de dikke muren, maar in de tuin staat vaak maar een dunne schutting. Het plaatsen van een groene schutting of een overkapping met een schuur kunnen hier de oplossing voor zijn. 

Leg een groene schutting aan

Hierboven werd de schutting al benoemd. Vaak bestaat een schutting uit wat lange planken met geregeld ruimte waar je doorheen kunt kijken. In eerste instantie dus niet optimaal voor privacy. Maar hier kun je zelf wel gemakkelijk verandering in brengen. Het gebruik van bijvoorbeeld klimop of andere klim- en hangplanten zorgen voor een natuurlijke barrière. Deze barrière is naast functioneel ook een mooie toevoeging aan je tuin. De natuurlijke materialen passen goed bij elkaar en vullen elkaar dus enorm aan. 

Meer privacy met de juiste overkapping

Buiten zitten is heerlijk, mits het weer het toelaat natuurlijk. Nog heerlijker is het buiten zitten zonder na te denken wat het weer precies gaat doen. Een kwalitatieve terras overkapping biedt veel mogelijkheden, maar bovenal: privacy. Waar de groene schutting vooral zorgt voor genoeg privacy vanaf de zijkant is een overkapping ook voor de inkijk van bovenaf geschikt. Nu hoef je natuurlijk niet meteen je hele tuin te overkappen, een kleine overkapping zorgt namelijk al meteen voor genoeg beschutting en privacy. Naast dat je een prima plekje hebt om onder te zitten in de avond hoeft het dak helemaal geen loze ruimte te zijn. Veel mensen kiezen ervoor hun dak te bekleden met groen of er zelfs zonnepanelen op te plaatsen.

Kies voor een hoge haag

De natuurlijke variant van de schutting, de haag, is natuurlijk ook een goede manier om inkijk te voorkomen. Een goede haag kun je aanpassen aan de stijl van jouw tuin. Je kunt namelijk gemakkelijk kiezen voor een wilde of strakke vorm heg. Onder andere hulst, coniferen, taxus en de haagbeuk zijn uitermate geschikt voor een volle haag. Vraag jezelf wel eerst af hoe vaak je de haag wilt snoeien. Verschillende type planten vragen andere verzorging. Daarnaast is het goed om op te zoeken of de haag wel of niet zijn blad behoudt in de winter. Dit verschilt namelijk nogal per soort. Voor wie een afscheiding met meer kleur wil is de hortensia een goede keuze.


Er zijn dus meerdere manieren om meer privacy te krijgen in je tuin. Kijk daarbij ook altijd goed naar wat het beste past bij jouw tuin. Bij de ene tuin past een kwalitatieve terras overkapping bijvoorbeeld beter dan een groene schutting.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen