pinterest
Gezond leven met gezonde lucht in huis

Gezond leven met gezonde lucht in huis

We brengen veel tijd in huis door. En daarbij staan niet altijd de ramen open. Dan is het essentieel dat het binnenklimaat prettig en gezond is. Drie of vier keer per dag vijf à tien minuten effectief luchten helpt ongezonde warme, vochtige lucht uit huis te verdrijven. Onderzoek heeft aangetoond dat we nog steeds vergeten om dagelijks onze ramen te openen. Vooraf programmeerbare ramen kunnen helpen om voldoende frisse lucht binnen te krijgen, zonder er de hele dag bij stil te hoeven staan.

Automatisch luchten zorgt voor regelmaat en zorgenloosheid

Uit onderzoek blijkt dat bijna een kwart van alle Europeanen in de winter de lucht in hun huis niet dagelijks ververst. En dat terwijl onze gezondheid wordt beïnvloed door de hoeveelheid frisse lucht die we in onze huizen binnenlaten. ”Warme, muffe lucht kan leiden tot hoofdpijn, vermoeidheid en zorgen voor minder energie. Aangezien we gemiddeld 80 tot 90% van onze tijd binnenshuis doorbrengen zou een gezonder binnenklimaat een hogere prioriteit moeten krijgen als onderdeel van een gezonde levensstijl dan het op dit moment heeft. Er kan al veel worden bereikt door trek te creëren, waarmee de muffe lucht in huis snel en adequaat wordt vervangen", aldus Michel Sombroek algemeen directeur van VELUX Nederland.

Automatisch verversen van lucht

Regelmatig luchten zou daarom een natuurlijke activiteit moeten zijn die we dagelijks meerdere keren herhalen. Het advies is om kort en krachtig te luchten door drie of vier keer per dag even vijf à tien minuten ramen open te zetten. Voor sommige mensen moeilijk om in hun dagelijkse routines mee te nemen. VELUX INTEGRA producten kunnen hierbij helpen en werk uit handen nemen.

FotoGezond leven met gezonde lucht in huis

"Door vooraf programmeerbare dakramen te plaatsen hoeft u niet te onthouden dat u moet luchten. Het geïntegreerde programmeerbare besturingssysteem doet dit automatisch. De dakramen gaan automatisch open en dicht en creëren daardoor trek in het hele huis, wat zorgt voor een gezond binnenklimaat,” aldus Michel Sombroek. Met een paar eenvoudige maar doeltreffende maatregelen zorgt u voor een optimaal binnenklimaat. Met het automatiseringssysteem van Velux is het mogelijk om vooraf in te stellen dat het dakraam automatisch opent en zo frisse lucht binnenlaat op het moment dat iemand thuiskomt na een dag werken of begint met koken. Zo worden vochtige en ongezonde deeltjes in de lucht voorkomen.

FotoGezond leven met gezonde lucht in huis

FotoGezond leven met gezonde lucht in huis

FotoGezond leven met gezonde lucht in huis

Bekijk hier meer voorbeelden van ramen

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen