pinterest
Monumentaal pand wordt smart home

Monumentaal pand wordt smart home

De geschiedenis van een huis moet worden gerespecteerd. Dat geldt zeker voor dit oude monumentale pand dat werd gerenoveerd en gemoderniseerd tot een comfortabel woonhuis. Het grote landhuis aan de rivieroever in de omgeving van Maastricht heeft een aantal bijzondere kenmerken die het extra moeilijk maakten om nieuwe technologieën te installeren. Maar dankzij de draadloze smart home-oplossing eNet SMART HOME vormde dit geen belemmering.

Intelligente schakelaars

 FotoMonumentaal pand wordt smart home

De uitdaging om een hoogwaardig smart home-systeem te vinden waarvoor geen extra bekabeling nodig was, behoorde bij de hoge eisen die aan dit project werden gesteld. De technische kenmerken van eNet SMART HOME boden hiervoor de beste voorwaarden: de apparaten communiceren via radiosignalen en zelfs intelligente schakelaars kunnen zonder bekabeling op alle mogelijke plaatsen worden gemonteerd.

Intuïtieve basis thuis

FotoMonumentaal pand wordt smart home
Wat is de beste manier om het interieur van een oud pand te laten stralen? Samen met de opdrachtgever is gekozen voor verschillende lichtbronnen zoals losse spots, plafond- en buitenverlichting. Typisch voor eNet SMART HOME is dat de mogelijkheden voor de gebruiker onbeperkt zijn als het om de bediening gaat: schakelaars en touchpanelen zorgen voor een intuïtieve basis thuis en met de app voor smartphone en tablet kan de verlichting ook onderweg bediend worden.

Één vingerbeweging

FotoMonumentaal pand wordt smart home

Het juiste licht speelt een sleutelrol in de enscenering van de woning. Het is dus niet alleen belangrijk om de juiste verlichting te kiezen, maar ook de juiste besturing en werkwijze. Op die manier is het mogelijk om met één vingerbeweging de gordijnen te sluiten en de binnenverlichting te dimmen tot een prettige lichtsterkte. Als de ideale sfeer is gevonden, kunnen de instellingen van de verschillende oplossingen eenvoudig als scène worden opgeslagen.

Slimme technologie voor oude panden

FotoMonumentaal pand wordt smart home

De vrij plaatsbare schakelaars van Gira komen uit het E2-programma. Het minimalistisch design van de gebruikte zuiver witte uitvoering in de keuken past goed bij de lichte ruimtes op de 4 verdiepingen. Ondanks de subtiele kleur zijn de schakelaars een blikvanger.In dit object werden voornamelijk meervoudige schakelaars met tekstvlakken gebruikt, die op bakstenen en zelfs houten balken werden gemonteerd zonder de muren te beschadigen.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen