pinterest
Gratis inzicht in stroom- en gasverbruik op apparaatniveau

Gratis inzicht in stroom- en gasverbruik op apparaatniveau

Hoeveel stroom verbruikt de vriezer? Wat gaat er op aan verlichting? Wat kost die douchebeurt? Binnenkort is dit in één oogopslag zichtbaar op telefoon en tablet. Dankzij BOKS, de nieuwste energieservice voor inzicht en besparen. Uniek is dat BOKS het verbruik per apparaatgroep gedetailleerd weergeeft en met persoonlijke bespaartips Nederland uitdaagt om op een leuke manier te besparen. Doel is om energieverspillend routinegedrag aan te pakken. BOKS is vanaf eind november gratis beschikbaar voor klanten van duurzame energieleverancier Greenchoice in de Greenchoice-app.

Inzicht en besparen, met funfactor

Diane Klok, commercieel directeur Greenchoice: “Met BOKS zie je in een oogopslag precies hoeveel gas of stroom elke apparaatgroep in huis gebruikt. En dat is dé manier om gericht en actief te besparen: de CV lager zetten, de TV van standby afhalen, de waterkoker vervangen voor een zuinigere variant. Inzicht in je energieverbruik is de eerste stap naar besparen: zo’n 10% besparen gaat dan meestal vanzelf. Daarnaast vreet sluipverbruik veel energie, waarop je met BOKS al gauw tot 15% op je totale energiekosten kunt besparen. BOKS daagt bovendien op een leuke manier uit om te besparen met speelse en steeds nieuwe uitdagingen.”

Zo werkt BOKS

FotoGratis inzicht in stroom- en gasverbruik op apparaatniveau

BOKS werkt met een slim algoritme dat het verbruik in huis precies weergeeft. Elk apparaat heeft namelijk een ander verbruikspatroon: de espressomachine geeft pieken, de verwarming slaat aan op bepaalde tijden en de wifi-router laat stabiel verbruik zien. BOKS rekent precies uit hoeveel gas en stroom waar naartoe gaat en koppelt dat aan relevante persoonlijke bespaartips. “Een van de testers ontdekte bijvoorbeeld dat zijn koeling 25% van het stroomverbruik opslokte. En kreeg van BOKS de tip om de vriezer te ontdooien. Dat scheelde al snel fors in het verbruik,” vertelt Klok.
BOKS werkt totaal anders dan de bestaande verbruiksmanagers: BOKS geeft als eerste energieservice verbruik weer op apparaatniveau en is als enige gratis beschikbaar in de app voor klanten. Voor het inzicht op apparaatniveau heb je alleen een slimme meter nodig, geen extra stekkers. En die hebben alle huishoudens in Nederland binnenkort. BOKS betekent lekker bezig zijn met je energie: goed voor het milieu én voor je energierekening,” zegt Klok.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen