pinterest
Haal de natuur in huis met raamdecoratie in natuurtinten

Haal de natuur in huis met raamdecoratie in natuurtinten

Bloemen, planten, florale motieven en landelijke kleuren, dit voorjaar wordt de natuur in huis gehaald en kan er volgens de laatste trends gespeeld worden met natuurtinten, natuurlijke materialen en organische vormen. Ook bij Luxaflex®, marktleider op het gebied van raamdecoratie, staat het groene kleurenpalet centraal deze lente. 

Met groen creëer je een levendige sfeer in huis

Maartje Knipscheer, styliste van Luxaflex Nederland licht toe: “Groen staat voor jong, fris en bescheiden, maar leent zich ook zeer goed voor een stijlvol interieurstatement. De mysterieuze kant van deze kleur lijkt uit het diepste hart van de jungle te komen. Door deze tinten toon-op-toon en overdadig toe te passen, creëer je een levendige sfeer in huis.”

Groen mag spreken

 FotoHaal de natuur in huis met raamdecoratie in natuurtinten

De kleur groen mag spreken in het interieur, vindt Knipscheer: “Maak bijvoorbeeld een gebaar door een natuurlijke groentint te kiezen voor de wanden en raambekleding. Door deze basissfeer te combineren met materialen als hout, gevlochten rotan, bamboe en linnen ontstaat een sfeervolle en een rustige ambiance in huis.

Je kunt eindeloos combineren met groen, want deze kleur past bij (bijna) alles”

Een florale oase kan gecreëerd worden met een verzameling tropische kamerplanten, zoals een palm of boomvaren.” Als de basis van het interieur goed is, kan groen eenvoudig gecombineerd worden met kleuren als oranje, geel of donkerblauw. Deze natuurlijke tint gaat heel fraai samen met vele woonstijlen zoals de industriële, maar zeker ook de klassieke en bohemian stijlen. “Je kunt eindeloos combineren met groen, want deze kleur past bij (bijna) alles”, aldus Knipscheer. 

Vernieuwde Duette® Shades

FotoHaal de natuur in huis met raamdecoratie in natuurtinten

Mede geïnspireerd op deze botanische en florale trends, vernieuwt Luxaflex® binnenkort de collectie Duette® Shades. Met 440 items, leverbaar in 25, 32 of 64 millimeter plooibreedte in een breed aanbod van uni-en dessindoeken, wordt deze collectie een ware eye-catcher.

Daarnaast bestaat de nieuwe doeksoort ‘bamboo’ uit 25 procent natuurlijke vezels, waardoor deze collectie onderscheidend en duurzaam is. “Bamboe is een sterke en duurzame vezel. Deze plant heeft alleen zonlicht en regenwater nodig om zeer snel te groeien. Bamboe wordt geteeld zonder pesticiden of chemische meststoffen. Ook is bamboe goed voor het klimaat; het absorbeert meer koolstofdioxide (broeikasgas) en produceert 25 tot 30 procent meer zuurstof dan bomen”, vertelt Knipscheer.

Trendy aluminium 

FotoHaal de natuur in huis met raamdecoratie in natuurtinten

De vertrouwde Luxaflex® aluminium Horizontale Jaloezieën, welke voor meer dan 95 procent bestaan uit hergebruikt aluminium, bieden een verrassende kijk op ‘natuurlijk’ wonen. In de nieuwe trendcollectie staan eigentijdse, natuurlijke en vergrijsde tinten centraal in een geheel nieuwe uitvoering.

De zijdezachte finish zorgt ervoor dat de jaloezieën extra stofwerend zijn

Knipscheer: “Aluminium jaloezieën zijn van alle tijden en laten zich uitstekend combineren met uiteenlopende materialen en accessoires. Deze collectie-update wordt uitgevoerd in een zijdezachte finish, waardoor een aluminium jaloezie een rustige uitstraling krijgt. Daarnaast zorgt dit ervoor dat de jaloezieën extra stofwerend zijn, heel fijn!”

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen