pinterest
Handige apps voor het verzorgen van jouw planten

Handige apps voor het verzorgen van jouw planten

Planten in huis staan niet alleen super gezellig, maar zijn ook nog eens gezond. Planten produceren zuurstof door koolstofdioxide om te zetten in zuurstof. Hierdoor wordt de lucht gezuiverd en kun jij je beter focussen. Ben jij niet gezegend met groene vingers? Met deze apps wordt het een makkie om jouw planten te verzorgen.

Plantsome: app voor kamerplanten

Op Plantsome kun je niet alleen een groot aantal kamerplanten bestellen, maar de online plantenwinkel heeft ook een handige Plantsome-app uitgebracht met betrekking tot de verzorging van deze planten. Je zoekt jouw plant op in de app, geeft door hoe groot je plant is en hoeveel zonlicht deze krijgt. De app berekent vervolgens hoeveel water jouw plant nodig heeft en hoe vaak je de plant water moet geven. Op het moment dat jouw plant dorstig is ontvang je een melding van de app. Dit is niet alleen handig als jij jouw kamerplanten te weinig water geeft, maar ook wanneer je ze regelmatig te veel water geeft waardoor de planten ook sterven.

MijnTuin: app voor tuinplanten

Als je niet alleen binnen veel planten hebt staan, maar ook een tuin hebt vol met plantjes en struiken is MijnTuin een zeer handige app. Je kunt zelf de planten toevoegen die je in jouw tuin hebt staan. Door op de plant te drukken ontvang je tips over de verzorging van de plant en soms lees je ook grappige weetjes over de plant. Je moet wel even door wat tekst heen, maar de app is zeer uitgebreid en je kunt echt alle tuinplanten vinden. Het enige wat jij nodig hebt om van deze snelle app gebruik te maken is een goede internetverbinding. Met een alles in 1 pakket ben je vaak het voordeligst uit. Een alles in 1-pakket bevat naast internet ook digitale tv en vaste telefonie.

Plantenzoeker: app voor alle planten

De Plantenzoeker-app biedt informatie over allerlei Europese planten. Zo lees je onder andere hoe je jouw planten moet verzorgen, wanneer jouw plant bloeit, hoe groot deze wordt, wanneer je moet snoeien en waar hij het liefst staat. De app kun je zowel gebruiken voor jouw kamerplanten als voor de planten in je tuin. Er is een gratis versie, maar deze is niet erg uitgebreid. Als je de app serieus wilt gebruiken, kun je bijna niet om de upgrade heen. Het is wel zeer handig om al deze informatie op één plek te hebben staan. Je kunt een lijst maken met al jouw planten, waardoor je altijd gemakkelijk opzoekt hoe je jouw plant ook alweer moest verzorgen. Deze app is ook leuk als je een moestuin hebt en wil weten wat de beste tijd is om te zaaien of te oogsten. Starten is het makkelijkst met deze succesgroenten.

Afbeelding: Milada Vigerova via Pixabay

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen