pinterest
Helemaal van nu, smalle deurstijlen

Helemaal van nu, smalle deurstijlen

Strak vormgegeven houten binnendeuren met extreem smalle deurstijlen, het is de trend van dit moment. En waarschijnlijk een toekomstig blijvend tijdloos design. Prachtig zijn de KOMO-gecertificeerde SlimSeries® van een deurenfabrikant in Zevenaar: slechts 60mm smalle deurstijlen en dorpels met bijpassend modern beslag en heel veel glas.

De ontwikkeling van een minimalistische houten deurenlijn was echter allesbehalve eenvoudig. Want hoe maak je een deur met uiterst smalle deurstijlen en dorpels voldoende sterk? Hoe werk je de glaslatten volledig weg? En hoe ontwikkel je sluitwerk en deurbeslag bij een deur in deze smalle vorm? Als leverancier van houten deuren wil Skantrae altijd inspelen op trends in de markt en tegemoet komen aan de wensen van consumenten en ook dit is gelukt!

Slim design

FotoHelemaal van nu, smalle deurstijlen

Ondanks de vele uitdagingen lukte het Skantrae om met slimme oplossingen de minimalistische deurenlijn SlimSeries® te ontwikkelen. De 11 modellen, allen zwart voorbehandeld, in de serie hebben stijlen en dorpels van slechts 60 mm breed, roedes naar keuze 25 of 45 mm breed en daarmee een groot glasoppervlak. Naast een strakke uitstraling is veel lichtinval gegarandeerd.

De designdeuren zijn leverbaar in alle stompe standaardmaten en kennen tal van vlakverdelingen. Ze zijn geschikt voor stompe kozijnen, maar kunnen ook perfect als schuifdeur worden ingezet. Standaard wordt het SlimSeries® assortiment geleverd met acht mm dik veiligheidsglas.

Glaslatten die de moderne uitstraling teniet zouden doen, zijn niet zichtbaar. De KOMO- en FSC-certificering bewijzen dat het behalve met het trendy design ook met de kwaliteit en duurzaamheid van de deuren meer dan goed zit.

Bijpassend beslag

FotoHelemaal van nu, smalle deurstijlen

Een designdeur met extreem smalle stijlen vraagt speciaal beslag; het bestaande hang- en sluitwerkprogramma speelt namelijk niet in op een minimalistisch design. De deurenfabrikant ging bij de ontwikkeling van de SlimSeries® niet over één nacht ijs en ontwikkelde zelf beslagpakketten voor zowel enkele en dubbele draaideuren als schuifdeuren.

FotoHelemaal van nu, smalle deurstijlen

Bij draaideuren kunnen klanten kiezen voor speciaal ontwikkelde SlimSeries® deurkrukken en deurgrepen. Deze deurkrukken worden standaard met een loopslot geleverd. Er kan ook gekozen worden voor een rolslot in combinatie met een deurgreep. De designkrukken sluiten naadloos aan bij het minimalistische design en zijn leverbaar in rvs, mat chroom of mat zwart.

Opvallend stijlvol zijn ook de nauwelijks zichtbare rozetten. Ook voor het afhangen van de draaideuren heeft Skantrae een bijpassende oplossing: een blind scharnier dat de minimalistische uitstraling helemáál afmaakt. Uiteraard kan de draaideur ook met een standaard rvs-scharnier of zwart paumellescharnier worden afgehangen.

Minimalistisch schuifdeurdesign

FotoHelemaal van nu, smalle deurstijlen

De SlimSeries® deuren zullen veelvuldig als schuifdeur worden ingezet. Logisch: zo komen de strakke lijnen nog beter tot hun recht. Voor een schuifdeur of dubbele schuifdeur biedt Skantrae een moderne en gevarieerde selectie van grepen en kommen. De grepencollectie bevat modellen in rvs, mat zwart en inox, de kommencollectie bestaat uit modellen in rvs, mat chroom en mat zwart. Elke greep en kom versterkt de strakke uitstraling van de deur.

Geheel in minimalistische stijl is het schuifdeur-ophangsysteem dat Skantrae levert. De systemen zijn in mat zwart en rvs uitgevoerd en zo geconstrueerd, dat de designdeuren optimaal tot hun recht komen. De deur wordt aan de grote rollers opgehangen die op de rail lopen. De nieuwe SlimSeries® binnendeuren van Skantrae zijn vanaf september 2017 leverbaar. 

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen