pinterest
Heritage Chair

Heritage Chair

Frits Henningsen's tijdloze design is herboren.

Dat perfectionisme centraal stond bij het ontwerp en productie van de meubels van Frits Henningsen mag duidelijk zijn. Dit is ook heel goed terug te zien in zijn ontwerp van de Heritage Chair uit 1930, de stoel die nu door Carl Hansen & Søn nieuw leven wordt ingeblazen. De zachte lijnen en natuurlijke vormen van de stoel zijn typerend voor de unieke manier waarop Henningsen vorm en functie in elkaar laat overlopen.

FotoHeritage Chair   FotoHeritage ChairNa een aantal jaren te hebben gereisd kwam Frits Henningsen terug in Denemarken, vol van de indrukken die hij door heel Europa had opgedaan. In 1930 creëerde hij een van zijn meest iconische meubelontwerpen, de 'Øreklapstolen’ (de Ear Flap chair), die nu opnieuw op de markt wordt gebracht onder de naam Heritage Chair. Teruggrijpend op de klassieke Britse stijl heeft Frits Henningsen een moderne leunstoel ontworpen met veel oog voor detail en kwaliteit.
De zachte en elegante vormen van de Heritage Chair getuigen van Hennigsen's constante zoektocht naar perfectie. Het feit dat de stoel opnieuw op de markt wordt gebracht laat ook zien dat zijn ontwerpen nog altijd meetellen in de designwereld. Er zijn bijna geen moderne meubelontwerpen die een dergelijke invloed hebben. Met zijn voorliefde voor natuurlijke materialen heeft Frits Henningsen een stoel gecreëerd die uitnodigend is en rust oproept, en daarmee beantwoordt aan de eeuwige menselijke behoefte aan een adempauze in het hectische leven van alledag.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen