pinterest
Het grote stofzuiger onderzoek

Het grote stofzuiger onderzoek

Heb je een huisdier? Dan stofzuig je drie uur extra per maand. En dan met name een hond of een kat. Ze zijn ontzettend lief, altijd blij als je thuiskomt en ze maken je huis net iets meer een thuis. Helaas maken ze je huis ook net iets viezer: huisdieren zorgen voor meer schoonmaakwerk. Huisdiereigenaren zeggen veel tijd te besteden aan schoonmaken: maar liefst 66 procent beaamt dit. Niet alleen jij vindt dit misschien vervelend, je huisdier ook!

Stuipen op het lijf

FotoHet grote stofzuiger onderzoek 

Maar je bent niet alleen meer tijd kwijt aan het onderhouden van je huis, ook jaag je je huisdieren de stuipen op het lijf: 55 procent van de dieren is bang voor de klassieke stofzuiger. Dat blijkt uit een onlineonderzoek gericht op schoonmaken, uitgevoerd door onderzoeksbureau iVOX in opdracht van iRobot – marktleider in huishoudrobots voor consumenten.

Mensen met huisdieren besteden maar liefst 2 uur en 50 minuten per maand langer aan stofzuigen

Huisdiereigenaren besteden dus aanzienlijk meer tijd aan het huishouden dan mensen zonder dieren. Gemiddeld spenderen mensen zonder huisdier 5 uur en 15 minuten per maand aan het schoonmaken van hun huis. Huisdiereigenaren gaan hier ruim overheen met 8 uur en 5 minuten. Mensen met huisdieren besteden dus maar liefst 2 uur en 50 minuten per maand langer aan stofzuigen dan mensen zonder harige huisgenoten. Dat zijn veel extra schoonmaakuren als je bedenkt dat een meerderheid (56 procent) van de Nederlanders één of meer huisdieren heeft, waarvan de hond en kat (beide 53 procent) nog steeds het populairst zijn.

Huisdiereigenaren (zeventig procent) vinden hun woonkamer vaak het smerigst. Een opvallend resultaat, aangezien 29 procent ook aangeeft wel dagelijks te stofzuigen. Mensen zonder huisdieren hebben de meeste problemen met hun badkamer. Een eenvoudige manier om de schoonmaaktijd te verkorten, is het gebruik van een robotstofzuiger. iRobot ontwikkelde bijvoorbeeld de Roomba® Robotstofzuiger, waarvan er wereldwijd al twintig miljoen verkocht werden. Met een robotstofzuiger verkort je de schoonmaaktijd, zodat je meer tijd overhoudt voor leuke dingen, zoals een heerlijke winterwandeling met je viervoeter. 

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen