pinterest
Het is bijna tulpentijd en dat betekent kleur in het interieur!

Het is bijna tulpentijd en dat betekent kleur in het interieur!

Dit zijn van die berichten waar je blij van wordt. Het is bijna tulpentijd. Daarmee lijkt de kou uit de lucht en het voorjaar dient zich aan. En... tulpen zorgen voor kleur in het interieur! Het laat nog even op zich wachten, maar houd januari in de gaten. Dan begint het tulpenseizoen. 

Nationale Tulpendag

De start van het nieuwe seizoen wordt op de Nationale Tulpendag, zaterdag 20 januari 2018, groots gevierd met een gratis tulpenplukfeest op de Dam in Amsterdam. Tot en met april is het vervolgens tijd voor tulpen. Zo’n 100 dagen lang is ’s werelds populairste voorjaarsbloem verkrijgbaar in vele kleuren en bijzondere vormen.

FotoHet is bijna tulpentijd en dat betekent kleur in het interieur!
Nationale Tulpendag wordt sinds 2012 jaarlijks op de derde zaterdag van januari gehouden. Met deze dag wordt de start van het nieuwe tulpenseizoen gevierd. Op 20 januari 2018 leggen Nederlandse kwekers op de Dam in Amsterdam een reusachtige pluktuin aan met ruim 200.000 tulpen. Vanaf 13.00 uur mag iedereen gratis een bosje tulpen plukken voor een vrolijke lentesfeer in huis. Kom wel op tijd want op is op!

Kleurrijk

FotoHet is bijna tulpentijd en dat betekent kleur in het interieur!

De tulp komt van oorsprong uit Turkije maar is al sinds de 16e eeuw is de bloem onlosmakelijk met Nederland verbonden. De tulp is een nationaal symbool geworden en jaarlijks vinden zo’n 2 miljard tulpen uit Nederland hun weg naar vazen over de hele wereld. In totaal zijn er meer dan 3.000 soorten die onderling verschillen qua kleur en vorm. Laat je bijvoorbeeld eens verrassen door dubbelbloemige tulpen of met puntvormige of gefranjerde bloemblaadjes. Ook het kleurenpalet is minstens zo afwisselend: van (bijna) zwart tot rood-geel gevlamd of zachtroze.

Tulpentips

FotoHet is bijna tulpentijd en dat betekent kleur in het interieur!

Snij de stelen schuin af en zet ze in een schone vaas. Controleer of er genoeg water in de vaas blijft. Bijvullen met schoon water is voldoende. Gebruik koud water en voeg wat bloemenvoeding toe. Zo bloeien de tulpen langer en uitbundiger. Zet tulpen in een ruime vaas. Bloemen en stelen houden ervan om wat ruimte te hebben. Het is zinloos om gaatjes in tulpenstelen te prikken voor een langer vaasleven Tulpen houden van een ‘koele’ omgeving. Zet daarom tulpen bij voorkeur niet op een zonnige plek of vlakbij een radiator of kachel.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen