Het laatste nieuws uit interieurwalhalla Milaan

De interieurspecialisten van Co van der Horst waren afgelopen maand uiteraard aanwezig op de 58ste editie van de Salone Internazionale del Mobile in Milaan. Ze spraken er met toonaangevende internationale ontwerpers en lieten zich inspireren door de laatste interieurtrends. Al die indrukken namen ze mee naar Amstelveen en de in hun ogen belangrijkste inspiratiebronnen willen ze graag met je delen.

Jaren 80

Nieuws uit Milaan 

Opvallend is dat leveranciers en ontwerpers dit jaar verder gingen met hun interpretaties van de Memphis-stijluit de jaren 80 van de vorige eeuw. Geometrische vormen worden op intrigerende wijze gecombineerd met een mix van prachtige kleuren. Harde materialen, zoals marmer, gaan samen met aangenaam aanvoelende ‘teddybear-achtige’ stoffen. En we zagen de comeback van het dressoir! Wat opvalt is dat materialen steeds luxer worden, waarbij in één product meerdere materialen in symbiose met elkaar samengaan.

The future is un/written

Studio pepe 

Ondanks het 100-jarig bestaan van Bauhaus dit jaar is de leidraad voor het komend interieurjaar zeker niet ‘less is more’. Maar niets is zeker. Of zoals Studiopepe in Milaan zo treffend in beeld bracht: The future is un/written. Want we weten - dankzij het verleden - dat er na een barokke periode altijd een tijdperk met een meer ingetogen stijl zich zal aandienen. De eerste aanwijzingen daarvoor zag Co van der Horst vorige maand al in Milaan. Het is zoals de artiest Prince 30 jaar geleden in 1989 al zong op de soundtrack van de film Batman: ‘I’ve seen the future and it will be... I’ve seen the future and it works...’

De top 10 interieurtrends namens het Co van der Horst team gespot tijdens de Design Week in Milaan:

1. Mixen van kleuren brique, roze, geel, blauw en groen

Nieuws uit Milaan

2 Toekomstvisies van architect Christina Celestino

Nieuws uit Milaan 

3 Collectie Geo van Christoph Delcourt

Nieuws uit Milaan

4 Studiopepe presentatie Les Arcanistes

Nieuws uit Milaan 

5 De stand van Baxter Cinema

 Nieuws uit Milaan

6 Ruimtelijke rondingen in meubels en wanden

Nieuws uit Milaan 

7 Comeback van het dressoir

Nieuws uit Milaan 

8 Teddybear stoffen

Nieuws uit Milaan 

9 Aangeklede wanden

Nieuws uit milaan 

10 Nieuwe kijk op tapijt

Nieuws uit Milaan

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen