pinterest
Het nieuwe koken

Het nieuwe koken

Het sous-vide koken is een vorm van garen op lage temperatuur, in een waterbad of met stoom. De techniek is bekend en wordt veel gebruikt in de professionele keuken. We zien steeds meer dat veel hobbykoks ook thuis met deze techniek werken. Hier speelt Küppersbusch op in door haar stoomovens uit te rusten met een sous-vide programma. In combinatie met een vacumeerlade ontstaat er compleet nieuwe kookervaring in de keuken thuis.

Ideaal

Het vlees, vis of groente worden, eventueel met smaakmakende ingrediënten, in de vacuumzak gestopt. Deze zak moet in de vacumeerlade worden gesloten zodat er zo weinig tot geen lucht meer inzit. Deze zak gaat dan in de stoomoven of combi-stoomoven en het sous-vide programma kan worden gestart. De etenswaren worden op constante temperatuur onder de 85º C langzaam bereid.

FotoHet nieuwe koken

De vacumeerlade is ook voor het bewaren van etenswaren een ideale oplossing. Door het vacumeren wordt een langere houdbaarheid van de etenswaren gerealiseerd. Ook kunnen restjes hygiënisch worden bewaard in de koelkast en hoeft er minder eten te worden weggegooid. Wil je meer weten over sous-vide koken?

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen