pinterest
Het Veenhuis

Het Veenhuis

Al vanaf de eerste tekening is interieurarchitect Michiel de Zeeuw nauw betrokken bij het nieuw te bouwen huis. Na een lang voortraject waarin ook een archeologisch onderzoek heeft plaatsgevonden, kan de bouw op de eeuwenoude veengrond gestart worden. Een uniek gezinshuis waarbij de architectonische details een heuse uitdaging vormen voor de inrichting in huis. Hoge ruimtes, schuine daken en raampartijen vragen om creatieve oplossingen.

Aan de buitenkant heeft de woning een Art Deco achtig uiterlijk, die je doet denken aan de Dudok stijl. De entree bestaat uit een bescheiden hal met als blikvanger een prachtig trappenhuis van blauw gewalst staal. Dubbele stalen taatsdeuren nodigen je uit om het woonhuis te betreden. De architectuur bepaalt de routing in huis, gebruikmakend van de as, die extra benadrukt wordt door decoratieve pilaren.

FotoHet Veenhuis

Elegante living

In het midden van de benedenverdieping bevindt zich de keuken. De hoge kastenwand, het royale kookeiland met zwart marmerblad en het kleurgebruik maken deze leefkeuken uniek en een fijne, centrale ontmoetingsplaats. In het rechter gedeelte van de benedenverdieping is de ruime eetkamer, bijkeuken en werkkamer. Aan de linkerkant bevindt zich de elegante living, die optisch wordt gescheiden door de keramische vloertegels in Hongaarse punt. Het lange kleed met daarop een grote, luxe hoekbank, draaibare fauteuils en salontafels geeft deze ruimte grandeur.

FotoHet Veenhuis

De slaapkamer op de eerste verdieping is voor Michiel de mooiste ruimte. Net als de badkamer en suite heeft deze kamer schuine wanden en een spitse raampartij. Dit vraagt om maatwerk raamdecoratie en meubels. Zo werd de kolom van het rookkanaal verwerkt in een functionele kast. Het kleurgebruik in deze kamer is eenvoudig en majestueus tegelijk.

De kelder heeft een hoogte van 3,5 meter en is voorzien van allerlei luxe. Van bioscoop tot fitnessruimte, met daar tussenin een wellnessruimte. Mooi detail zijn de kamerhoge ramen die zicht bieden op de speciaal uitgegraven tuinen.

Wil je de hele reportage van Michiel de Zeeuw en andere interieurarchitecten bekijken? Bestel dan hier UW woonboek!

Michiel de Zeeuw Interior Concepts - www.michieldezeeuw.com

Fotografie: Pascal Striebel

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen