pinterest
Hét verhaal van Jan des Bouvrie

Hét verhaal van Jan des Bouvrie

Doen! is het verhaal van de man die Nederland leerde wonen. Ad Fransen tekende de openhartige memoires van Jan des Bouvrie op. Het verhaal van een jongen die slecht kon leren, maar van zijn handicap, dyslexie, zijn kracht maakte. Een levenslustige ondernemer die wil laten zien dat als je niet in een kasteel geboren bent, je er de rest van je leven aan kunt bouwen.

                                                 FotoHét verhaal van Jan des Bouvrie

Als zoon van ouders met een interieurwinkel in Bussum wist Jan des Bouvrie (1942) al heel jong waar zijn hart lag: bij het ontwerpen van meubels en het inrichten van interieurs. Op zijn 25e besloot hij voor zichzelf te beginnen. Toen zag de Hollandse huiskamer er nog donker en benauwd uit, vol tierlantijnen, schrootjes en bruin eikenhout. Hij moest letterlijk en figuurlijk heel wat muren doorbreken om licht en ruimte te brengen in het vaderlandse interieur.

FotoHét verhaal van Jan des Bouvrie

Aan Des Bouvrie danken we de open keuken, strakke banken, een veranda, witte wanden en kunst aan de muur. Met zijn beroemde kubusbank leerde hij Nederland wat lekker zitten is. Met designcenter Het Arsenaal in Naarden zette hij een internationale conceptstore neer voor interieurdesign, architectuur en lifestyle.

FotoHét verhaal van Jan des Bouvrie

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen