pinterest
De invloed van je interieur op je humeur

De invloed van je interieur op je humeur

Omdat we steeds meer tijd thuis doorbrengen is je woonomgeving essentieel geworden. Uit onderzoek* blijkt dat 81% van de mensen denkt dat hun interieur invloed heeft op hun humeur. Of het nu gaat om groene ruimtes binnen of inspirerende kleuraccenten in huis, de look en feel van het interieur blijkt belangrijk te zijn voor ons welzijn. 

Perfect plan voor je interieur

Van de ondervraagden zei 64% dat ze het gevoel hadden gelukkiger te zijn als elke kamer in huis was ontworpen met 'een doel' in gedachten. Met slechts 29% die elke kamer op deze manier ontwerpt, zoekt de meerderheid nog steeds het perfecte plan voor het huis. Door kleuren en patronen vast te leggen die impact hadden op de ondervraagden, onthult Paula Taylor, Kleur & Trends Specialist bij Graham & Brown, het perfecte plan voor de woonkamer, slaapkamer, keuken en home-office. Bekijk de plannen voor verschillende ruimtes in je huis in dit artikel.

FotoDe invloed van je interieur op je humeur

Plan voor de woonkamer

Als belangrijkste gemeenschappelijke ruimte wil bijna 50% van de ondervraagden dat hun woonkamer rustig aanvoelt. “Grijs en neutraal zijn de meest populaire kleuren voor het creëren van ontspannende ruimtes, omdat ze balans bieden. Vooral grijs is solide en betrouwbaar en brengt verlichting in een chaotische wereld. Het combineert perfect met verschillende tinten; kies grijs in combinatie met gele tinten om de kamer op te warmen of blauwe tinten als je het juist wat koeler wilt. De tint is veelzijdig en vormt de perfecte achtergrond voor spannende motieven, zoals dierenprints en inspirerende decoraties ".

FotoDe invloed van je interieur op je humeur

Plan voor de keuken

Van brood bakken tot amateur barista worden, de keuken heeft dit jaar veel actie gezien. 22% van de ondervraagden gaf aan dat ze zich creatiever en geïnspireerd wilden voelen in de keuken, geel was de kleur bij uitstek. Het aantal zoekopdrachten naar ‘geel behang’ is met 49% ten opzichte van vorig jaar toegenomen en verfijnde champagnekleuren, gedempte crèmes en stevige amber tinten behoren tot de favorieten om de kookruimte te inspireren.

“Geel is een uitstekende keuze voor keukens, vooral als er geen natuurlijk licht is. Zijn heldere en opgewekte karakter brengt positiviteit in het hart van het huis. De warme en gastvrije tint straalt geluk en optimisme uit, perfect als het tijd is om cake te bakken!"

FotoDe invloed van je interieur op je humeur

Behang voor de slaapkamer

Met een stijging van 73% ten opzichte van vorig jaar bij zoekopdrachten naar ‘slaapkamerbehang’, bleek blauw de ideale slaapkamertint. "Van kobalt tot hemelsblauw, blauw vervaagt de grens tussen buiten en binnen. Blauw roept visioenen op van grenzeloze luchten en diepe, eeuwige oceanen en creëert een serene oase weg van de drukte van het stadsleven".

Met een omzetstijging van 37%, zijn geometrische ontwerpen de meest populaire behangprint, ideaal voor diegenen die wat meer stevigheid en structuur nodig hebben. De Graham & Brown-app helpt om deze patronen en kleuren op de muur te visualiseren om decoratiekeuzes gemakkelijker te maken.

FotoDe invloed van je interieur op je humeur

Kleur voor je home-office

Of het thuiskantoor nu een hoek in de eetkamer is of een bureau in de slaapkamer, 13% geeft toe dat ze zich meer geïnspireerd willen voelen in deze ruimte. Statement-grijstinten waren een populaire kleurkeuze, maar gericht op een ruimte waar rust moet worden uitgestraald, stelt Paula Taylor voor om de kleur groen te kiezen.

“Groen laat gedachten evolueren; het verbindt ons opnieuw met de natuurlijke wereld en bevordert ideeën over groei. In stressvolle situaties werkt deze tint als een natuurlijke genezer, het is bekend dat het helpt bij het verminderen van stress, bloeddruk en hartslag en het bevordert ook een positief welzijn ”.

FotoDe invloed van je interieur op je humeur

*Onderzoek door grahambrown.com

Foto's: Graham and Brown

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen