pinterest
Huis verkopen? Hoe bereid je jouw woning voor?

Huis verkopen? Hoe bereid je jouw woning voor?

Er komt nogal wat kijken bij het willen verkopen van je woning. Hoe en wanneer ga jij jouw huis in de verkoop zetten? Wat zijn de beste maanden om dit te doen en hoe kun je jouw woning zo voordelig mogelijk verkopen? Neem je een makelaar in de hand voor de verkoop? Of juist liever voor de aankoop van jouw eventuele nieuwe koopwoning? De verkoop van je huis valt of staat met een goede presentatie van de woning. Met de volgende handige tips lukt het jou ook om snel te verkopen!

Zoek spullen uit

Of je nu zelf de foto's van jouw woning maakt of een professionele fotograaf inschakelt, zorg ervoor dat de beste punten van de woning naar voren komen. Maak de foto's vanuit een mooie hoek en doe dit bij daglicht. Schijnt de zon mooi op de tuin? Schittert jouw luxe keuken? En heb je alle overtollige spullen weggehaald en een fris bloemetje neergezet? Dan ben je klaar voor de foto's. Het heeft echt zin om al je spullen uit te zoeken en met een kritische blik in te pakken of weg te gooien. Huur tijdens de periode waarin het huis in de verkoop staat een opslagbox.

Sterke punten benadrukken

Wat zijn de sterke punten van jouw huis? De dubbele beglazing? De redelijk nieuwe CV ketel of de luxe vloerverwarming? Toon vol trots op de foto's wat er goed is aan jouw woning. Heb je een goed geïsoleerde woning? Laat dit dan weten. De meeste potentiële kopers gaan met een energievergelijker aan de slag om te bekijken bij welke leverancier ze het goedkoopst uit zouden zijn op hun nieuwe adres. Geef inzicht in jouw maandelijkse kosten voor stroom en gas. Zo schep je een duidelijk beeld van het huis en kun je kijkers tot kopers maken.

Wat blijft er in huis?

Wat blijft er in de woning staan? Laat je de vloerbedekking liggen en de gordijnen hangen? Wil je die prachtige parketvloer aanbieden tot overname? Zorg er dan voor dat je weet hoe oud de spullen zijn in jouw interieur, zodat de (potentiële) nieuwe bewoner goed geïnformeerd is. Zijn er onderhoudscontracten die men kan overnemen voor zaken in- en om de woning? Door handleidingen en eigendomsbewijzen in het vooruitzicht te stellen, help je geïnteresseerden bij het nemen van een beslissing. Je kunt ook aangeven bij welke verzekeraar en energieleverancier je zit met de huidige woning. Zo kan men zelf controleren met een energievergelijker of men een eventueel lopend contract wil overnemen.

Jouw prijs is jouw prijs

Laat je niet te snel overhalen tot een verkoop van de woning tegen een prijs die ver onder jouw richtprijs ligt. De huizenmarkt in Nederland biedt volop kansen om het onderste uit de kan te halen. Dat moet je zelf tenslotte ook bij de aanschaf van een nieuwe woning.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen