pinterest
In 7 stappen naar een (meer) energiezuinige woning

In 7 stappen naar een (meer) energiezuinige woning

Verduurzamen van je woning gaat niet vanzelf en is niet eenvoudig. Waar begin je en hoe doe je dat, duurzaam en energiezuinig verwarmen? Ben je benieuwd? Lees dan snel verder! 

Stappenplan

Verduurzamen kost tijd en geld. Je hoeft niet alles in één keer doen. We hebben de stappen in de route naar verduurzaming voor je op een rij gezet. 

  1. Houd de warmte binnen door je dak, vloer en buitengevel goed te isoleren.
     
  2. Onderzoek de mogelijkheid om via bijvoorbeeld zonnepanelen energie op te wekken via jouw dak.
     
  3. Nog een oude raampartij in je woning? Vervang je huidig glas door HR+++ glas. Zo ontsnapt er geen warmte meer via het raam.
     
  4. Plaats een wtw-ventilatiesysteem (warmte-terug-win) die de binnenkomende lucht verwarmt met de warmte van de naar buitengaande lucht.
     
  5. Ervaar het warmtecomfort wanneer je de verwarming op ‘laag temperatuur' zet. Je kunt dit meestal zelf doen op je CV-installatie. Kijk hoe je dit kunt doen in de gebruiksaanwijzing.
     
  6. Vervang de bestaande radiatoren door vloerverwarming.
     
  7. Plaats een warmtepomp, hybride of all-electric, en koppel al dan niet je woning los van het aardgas. Voor extra warm watercomfort plaats een warmtepompboiler.

Hybride systemen

Een warmtepomp verwarmt op een duurzame manier je huis en is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. De warmtepomp werkt naast of in plaats van je CV-ketel en biedt talloze voordelen.

In de praktijk kan het gasverbruik van woningen met bijna 70% verminderd worden, wanneer een hybride installatie wordt gebruikt.

Een hybride verwarmingssysteem is één installatie, die bestaat uit een warmtepomp én CV-ketel die met elkaar samenwerken. De warmtepomp bestaat uit een binnenunit en een buitenunit.  

FotoIn 7 stappen naar een (meer) energiezuinige woning

De warmtepomp zal bij het verwarmen van je woning het grootste deel voor haar rekening nemen. De CV-ketel springt alleen dan bij wanneer het buiten erg koud is. Op deze manier is er met een hybride verwarmingssysteem minder aardgas nodig. 

Uit onderzoek blijkt dat in de praktijk het gasverbruik van woningen met bijna 70% verminderd kan worden, wanneer een hybride installatie wordt gebruikt. Op deze manier wordt er een belangrijke bijdrage geleverd aan de klimaatdoelstelling om in 2050 CO2-neutraal te zijn. CO2 wordt namelijk als één van de veroorzakers gezien van de wereldwijde klimaatveranderingen.

Een hybride systeem is voor bijna elke woning geschikt en vaak overal te plaatsen. ATAG biedt met de Energion Warmtecombi de kleinste en meest compacte hybride warmtepomp van Nederland. Verkrijgbaar in 2 uitvoeringen: De warmtepomp, die geïntegreerd wordt met een bestaande of nieuwe ATAG CV-ketel en zo 1 systeem vormt en een losse warmtepomp, die samenwerkt met alle merken CV-ketels, bestaand of nieuw. 

Welk energiezuinige warmtesysteem past het beste bij jou en jouw situatie?

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen