pinterest
Inspirerende hotellobby in Zwitserland

Inspirerende hotellobby in Zwitserland

Urban Soul meets Black Forest: dat is de ontwerpvisie van het onlangs geopende Hotel Fritz Lauterbad in het Zwarte Woud. Voor het interieurontwerp is Hotelier Steffen Schillinger een exclusieve samenwerking aangegaan met ROLF BENZ en freistil. Hotel Fritz Lauterbad is voortgekomen uit een historisch hotel in het midden van het bos dat dateert uit 1896. Het wordt al vele jaren beheerd door de families Heinzelmann en Schillinger en is nu volledig gerenoveerd met een gevoel voor authenticiteit uit het Zwarte Woud en een mondiaal ontwerp.

Design, wellness en natuur

FotoInspirerende hotellobby in Zwitserland

Steffen Schillinger wilde een plek creëren waar hoogwaardig design, wellness en natuur voor zoveel mogelijk mensen uit de stad toegankelijk is. Na een bezoek aan designhotels wereldwijd, creëerde hij in 2019 het hotel met een authentieke Zwarte Woud-sfeer. Deze sfeer van Hotel Fritz Lauterbad wordt 100% gedeeld door ROLF BENZ, freistil en Bastian Wieland, directeur van archis Architekten + Ingenieure GmbH uit Karlsruhe. De architecten hebben een sympathieke uitbreiding aan het historische hotel toegevoegd, zodat het historische hotel en zijn prachtige oude muren er als een solitair gebouw uitzien. De gevel van de kubus is gemaakt van een verkoolde houten gevelbekleding en glas, dit nieuwe gedeelte wordt een met de omgeving. Het hotel beschikt in totaal over 68 hotelkamers van verschillende groottes. Alle kamers kijken uit op het bos of bieden uitzicht op de Schwäbische Alb. Er is ook een lobby, een restaurant, een bistro-bar, een wellness ruimte en andere multifunctionele ruimtes. Steffen Schillinger beschrijft het interieur van zijn hotel, waarvoor hij zelf verantwoordelijk is, gezellig en warm met een vleugje industriële stijl.

Aards en tijdloos

FotoInspirerende hotellobby in Zwitserland

Voor het kleurenconcept werd hij geïnspireerd door de ROLF BENZ beursstand op de Salone del Mobile in Milaan. Wanden en meubels zijn in aardse, natuurlijke tinten van groen tot koper, terwijl de plafonds zwart-bruin zijn. Met meubels van ROLF BENZ en freistil is de combinatie van luxe en nonchalance uit het Zwarte Woud, die Steffen Schillinger voor ogen had, elegant tot zijn recht gekomen. De kamers en suites bieden plaats aan verschillende uitvoeringen van de Rolf Benz 684 fauteuil, de freistil 173 fauteuil, de freistil 175 loungebank en de Rolf Benz 9480 en Rolf Benz 973 salontafels. Aan de balie bevindt zich de Rolf Benz 650-stoel, die ook in verschillende uitvoeringen te vinden is in de bistro-bar, in het restaurant, de hal en in de vergaderruimte. De samenwerking met ROLF BENZ en freistil is vooral duidelijk in de lobby en de bistro-bar. Gasten kunnen hier het grootste deel van de ROLF BENZ en freistil gestoffeerde meubelcollectie bekijken. Als je Steffen Schillinger vraagt wat hij vooral waardeert aan het interieur van ROLF BENZ en freistil, dan noemt hij de "ongelooflijk stijlvolle, tijdloze en unieke comfortabele aard van alle meubels van Nagold."

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen