pinterest
Internationale behangweek: interieurinspiratie!

Internationale behangweek: interieurinspiratie!

De eerste week van oktober is het International Wallpaper Week, het jaarlijkse feest van de behangindustrie. Dit wordt samen gevierd met de ontwerpers, winkeliers en fabrikanten. In Engeland, thuismarkt van Graham & Brown is de aftrap gedaan met een groot onderzoek naar de mogelijkheden en behoeftes om huurwoningen en appartementen te decoreren met behang en of verf.

Behang in huurwoningen

FotoInternationale behangweek: interieurinspiratie! 

Ook in Nederland heeft de huurmarkt een belangrijk aandeel in de verkoop van behang en verf. Op een betrekkelijk eenvoudige wijze kunnen huurders hun woning voorzien van een persoonlijke touch. Het huidige behang met de “paste the wall techiek” is heel gemakkelijk in gebruik. Je smeert de lijm op de muur, het behang kan hier eenvoudig tegenaan worden geplakt. Bij een verhuizing of verandering kan het behang eenvoudig worden verwijderd zonder stoommachine en er blijven geen behangresten achter. Ideaal als woningen in een oorspronkelijke staat moeten worden opgeleverd.

Behang op het toilet

FotoInternationale behangweek: interieurinspiratie! 

Uit het onderzoek kwam ook naar voren dat men meestal kiest voor een feature wall. Dit is een wand in de ruimte die wordt voorzien van een decoratief behang. Grappig detail is echter dat men in Engeland ook niet bang is om het plafond te behangen of ruimtes zoals bijvoorbeeld het toilet. In Nederland is behang vaak toegepast in slaapkamers, entree of de woonkamer.

Behang app

FotoInternationale behangweek: interieurinspiratie!

Tijdens de IWW week moet behang in de spotlight komen te staan. Terwijl wordt getoond hoe gemakkelijk het te gebruiken is, willen we mensen aansporen te experimenteren. Graham & Brown heeft als eerste fabrikant de eerste behang app voor het visualiseren van patronen en kleuren aan de muur. Zo kun je direct zien hoe de kamer eruitziet met het nieuwe behang.

Ook kan men zich in de kamer bewegen om het ontwerp vanuit iedere hoek te bekijken met verschillende lichtbronnen. Ook kan men een close-up krijgen van het ontwerp zodat je alle details kunt bekijken.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen