pinterest
Restauratieproject met authentieke details

Restauratieproject met authentieke details

Aan de Noordersingel in Leeuwarden is een stadsvilla gerestaureerd met behoud van de originele bouwkundige details, waardoor het zijn authentieke uitstraling heeft behouden. Tegelijk voldoet het pand helemaal aan de eisen van deze tijd en is er gebruik gemaakt van moderne materialen voor een stijlvol en hedendaags interieur.

Details als finishing touch

FotoRestauratieproject met authentieke details

Omdat de finishing touch vaak in de details zit, is er ook goed gekeken naar zaken als binnen- en buitendeuren, vensters en kozijndetails. Sigrid Medema van Medema Interieurontwerp in Leeuwarden overlegde met Maarten ter Horst, projectadviseur van Intersteel over de keuzes die gemaakt moesten worden. Voor de buitendeuren is gekozen voor het stijlvolle model Jupiter deurbeslag in mat zwart, compleet met veiligheidsrozetten. Dit is gecombineerd met zwarte kogellagerscharnieren. Belangrijk is dat deurbeslag en scharnieren zijn voorzien van het SKG***® keurmerk en daarmee voldoen aan de hoogste eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Tijdsbeeld

FotoRestauratieproject met authentieke details

“Ook binnen moest het deur- en raambeslag passen in het tijdsbeeld waarin de oorspronkelijke stadsvilla is gebouwd” aldus Ter Horst. Daarom is gekozen voor model Ton 400. Dit raam- en deurbeslag is uitgevoerd in messing mat nikkel met ebben­houten greep. De sleutelrozetten en wc-garnituren sluiten daar van­zelf­sprekend helemaal bij aan. Ter Horst: “Een prak­tische overweging was de toepassing van magneetsloten met een rvs voorplaat op de binnendeuren. Deze afwerking waarbij de dagschoot in de deur verdwijnt zodra deze openstaat, heeft een minimalistische uitstraling, waardoor de keuze hiervoor ook uit stilistische overwegingen uitstekend combineert met het messing mat nikkel deurbeslag.”

Meer over deurbeslag en deurklinken vind je hier.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen