pinterest
Japanse verftechniek op behang

Japanse verftechniek op behang

De nieuwe behangcollectie van de Engelse behangfabrikant Graham & Brown is geïnspireerd op de Japanse Shibori techniek. Shibori is een verftechniek met een Japanse naam, die ook in een aantal andere landen wordt toegepast.

Bijzondere kleureffecten

Door bepaalde delen van de stof te ‘blokkeren’ voor de kleurstof, kan men bijzondere kleureffecten bereiken. In die zin lijkt het op het batik, maar terwijl bij batik delen van de stof met was worden afgedekt voor het verven, wordt bij Shibori de stof gevouwen, afgebonden of vastgenaaid om bepaalde delen voor de kleurstof onbereikbaar te houden.

FotoJapanse verftechniek op behang

De Ikat behangcollectie is geïnspireerd op een historisch patroon uit de oude Graham & Brown design studio. Het is een nieuwe interpretatie van een traditioneel oosters patroonprocedé. Hier wordt een van de oudste vormen van textieldecoratie in de spotlight gezet waarbij garen worden geverfd alvorens ze worden geweven. Dit design gecombineerd met klassieke damasks met naturel afwerkingen.

FotoJapanse verftechniek op behang

Inky blues en warme grijstinten worden geaccentueerd met een softe matte cream met als resultaat een kalme uitstraling. 

FotoJapanse verftechniek op behang 

De Ikat collectie wordt aangevuld met een serie delicate gestreepte behangen in royal bleu, grey mist en een neutrale steenkleur.

FotoJapanse verftechniek op behang

Het behang Indigo is verkrijgbaar in aqua, naturel en grey.

Met een voorliefde voor tradities omarmt Graham & Brown deze ambachtelijke techniek. Met een harmonieus kleurpallet afgeleid van de rijke kleur Indigo Blue, brengt deze collectie een rustige sfeer in huis.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen