pinterest
Keukentrends 2022

Keukentrends 2022

Ben jij ook weer zo benieuwd naar de interieurtrends voor de komende tijd? Wij staan in oktober altijd te springen wanneer alle nieuwe trends en woonideeën bekend worden gemaakt door de kenners. Stylisten, fabrikanten, architecten en trendwatchers laten ons met nieuwe producten, kleuren en materialen alles zien wat het nieuwe jaar ons gaat brengen. Het is altijd een feest. Dit keer zetten we de keukentrends in de spotlight. De ruimte waar de keuken zich in bevindt, wordt elk jaar belangrijker in huis en krijgt daarom behoorlijk veel aandacht van de trendwatchers. Dekker Zevenhuizen noemt 'balans' en 'natuurlijke rust' de basis voor de belangrijkste keukentrends van 2022.

Belangrijkste trends 

In Nederland zijn we al lang bewust bezig met de inrichting en stijl van het interieur én de keuken. Van de materiaalkeuze tot aan de kleurstelling en van praktische functionaliteit tot aan ‘het oog wil ook wat’: alles moest de afgelopen jaren goed op elkaar zijn afgestemd. In 2022 kiezen we boven dit alles voor duurzaamheid in de look & feel van de keuken. De keuzes die we nu maken zijn gericht op de kwaliteit van de gezondheid en het algemene welzijn en de keukentrends Holistic Home en Mystic Earth sluiten daarop aan. Deze twee trends voor 2022 gaan over het voeren van eigen regie op deze thema’s, gekoppeld aan de individuele persoonlijke wensen. Hoe wordt dat in de keuken doorgevoerd? Je leest het hieronder.  

Alles is in balans  

Wat er in de wereld ook gebeurt, welke drukteje elke dag ook bezig houdt: thuis ben jij de baas. Jouw woning is in 2022 een 'Holistic Home', dé plek waar je huis je thuis is. Dat kan alleen als alles klopt. Bijvoorbeeld in de keuken. Het gaat om praktische functionaliteit, opvallende details en verrassende combinaties in kleur en materiaal. Maar alles is wél in balans. 

FotoKeukentrends 2022

Binnen de trend Holistic Home zien we veel licht hout, de kleuren wit, soft green – yellow en blue én Cool Grey. Glas en duurzame materialen zoals Greengridz, en ook keukenbladen in beton en marmer kleuren zijn het beeld in de keuken.

De natuurlijke rust overheerst

In 2022 willen én kunnen we weer zijn, wie we daadwerkelijk zijn! Ook in de keuken geldt: down to earth is het credo. We hebben meer oog voor wat de natuur ons biedt. Verspilling is een No Go. Wat gezond is voor de aarde, is gezond voor jou. Eenvoud overheerst, de elementen in het ontwerp daarom zijn grof en grillig. Je ziet veel natuursteen en donkere houtsoorten.

FotoKeukentrends 2022

Mystic Earth is er voor iedereen. Bruin en donkere houtsoorten overheersen waarbij witte accenten de finishing touch vormen. Ook zie je accenten van bordeaux, brique, cognac en caramel terug. Beton en natuursteen zijn de overheersende materialen binnen deze trend.

Meer trends, noviteiten, tips en keukennieuws vind je op UW Keuken

Dekker Zevenhuizen

Jouw keuken en badkamer

Download de brochure

Brochure downloaden

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten
Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner
Uw-Woonmagazine Shop
Bekijk alle aanbiedingen

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen